CHP'de ön seçim günü: İmamoğlu oylanacak

Anamuhalefet partisi, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için bugün 81 ilde örgüt denetiminde ön seçim yapıyor. Ekrem İmamoğlu, tek aday olarak yarışacak. Sandıklara olan ilgi nedeniyle oy kullanma süresi saat 19.00'a kadar uzatıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2025 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayını belirlemek amacıyla örgüt denetiminde ön seçim düzenliyor. Bugün 81 ilde gerçekleştirilecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tek aday olarak oylanıyor.

İlk olarak saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi, halkın yoğun ilgisi nedeniyle saat 19.00’a kadar uzatıldı. İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık için yarıştığı seçimde, 5 bin 600 sandık kuruldu. 1 milyon 750 binden fazla parti üyesi oy kullanacak. Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu da oylarını kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de oyunu kullandıktan sonra, İmamoğlu’nun cezaevi yolunda olduğunu ancak aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı yolunda olduğunu belirtti. Özel, "Bugün İstanbul'da üye sayımızın 10 katı kadar oy sandıklardan taşmaktadır" dedi.

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da ön seçimde oy kullandı ve İmamoğlu'nun tutuklanmasını "utanç verici" olarak nitelendirerek, yargı sisteminin sorgulanmaya başlandığını ifade etti.

CHP, ön seçimde dayanışma sandıkları da kurdu. Parti üyesi olmayan vatandaşlar da bu sandıklarda İmamoğlu lehine oy kullanabilecek.

Bakmadan Geçme

Memur 5 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!