• Haberler
  • Memur
  • CHP'den 'MS hastası Tayfun Kahraman' mesajı: Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmayın

CHP'den 'MS hastası Tayfun Kahraman' mesajı: Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmayın

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MS hastası Tayfun Kahraman'ın cezaevi koşullarında tedavi edilmesi çağrısında bulunarak Adalet Bakanı'na seslendi: 'Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmaktan vazgeçin.'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, MS hastası Tayfun Kahraman'ın durumuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a seslendi. Kahraman'ın cezaevindeki tedavi koşullarının yetersizliğini vurgulayan Kılıç, "Cezaevlerini intikam aracı olarak kullanmaktan vazgeçin. Tayfun Kahraman’ın tedavisi için hastane raporunun gereklerinin derhal yerine getirilmesini talep ediyorum. Aksi halde oluşabilecek olumsuz sonuçlardan Adalet Bakanlığı sorumlu olacaktır" dedi.

Gezi Davası kapsamında 27 aydır cezaevinde tutulan Tayfun Kahraman'ın sağlık durumunun giderek kötüleştiğini belirten Kılıç, Kahraman'ın MS hastası olduğunu ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin önerdiği düzenli egzersiz ve tedaviye cezaevi yönetiminin uygun şekilde yanıt vermediğini ifade etti. Kılıç, Adalet Bakanı Tunç'a hitaben sunduğu soru önergesinde, Kahraman'ın tedavi sürecinin neden aksadığını ve cezaevi koşullarının hasta mahkumlar için yeterliliğini sorguladı.

Tayfun Kahraman'ın durumunun yakından takip edilmesi ve tedavi raporunun gereğinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda sorumluluk alması gerektiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme