• Haberler
  • Memur
  • CHP'den 'yenidoğan çetesi' tepkisi: Sorumluların istifası gerekir

CHP'den 'yenidoğan çetesi' tepkisi: Sorumluların istifası gerekir

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yeni doğan bebekler üzerinden SGK'yı dolandıran organize suç şebekesine yönelik sert eleştirilerde bulundu ve yetkililerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yeni doğan bebekler üzerinden SGK’yı dolandıran organize suç şebekesi ile bazı eski bakanların sahip olduğu hastanelerin bağlantılı olmasının, Sağlık Bakanlığı ile SGK'nın denetim eksiklikleri ve görev ihmallerini ortaya koyduğunu belirtti. Toprak, bu durumun aylarca görmezden gelindiğini ve yetkililerin sorumluluk almadığını ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yayımladığı haftalık değerlendirme raporunda sağlık sektöründeki skandallara dikkat çekti. Toprak’ın açıklamaları şu şekilde özetlendi:


Toprak, özel hastanelerin yeni doğan bebek yoğun bakım ünitelerinde bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandırarak bebeklerin ailelerini istismar ettiğini, sahte tedavi harcamaları ve ölüm şantajlarıyla kazanç sağlandığını söyledi. Suç organizasyonunun doktorlar, hemşireler, özel hastane patronları ve bazı siyasilerin de yer aldığı geniş bir şebeke olduğunu belirten Toprak, bu durumun iktidarın sağlık politikalarının sonucu olduğunu savundu.


Toprak, hükümetin özel hastaneleri teşvik eden ve sağlığı ticarileştiren politikalarının, suç örgütlerinin bu kadar yayılmasına zemin hazırladığını belirtti. Özellikle İstanbul İl Sağlık Müdürü olan mevcut Sağlık Bakanı’nın bu süreçte hiçbir sorumluluk almadığını ve istifa etmeyi düşünmediğini söyleyen Toprak, "İçişleri Bakanı’nın bu konuda sadece baba olarak acı duyduğunu söylemekle yetinmesi kabul edilemez" mesajı verdi.

Toprak, bu süreçte SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın görev ihmalleri yaptığını ve denetim eksiklikleri olduğunu vurguladı. Bu skandalın demokratik bir ülkede bakanların ve sorumluların istifasını gerektiren bir tablo olduğunu ifade eden Toprak, "Bu tür skandallar suskunlukla örtülemez" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan Toprak, 2025’e ertelenen Savunma Fonu katkısı ve ek vergi düzenlemelerinden önce Deprem Fonu’na ne olduğunun açıklanması gerektiğini söyledi. İktidarın "cebimizden beş kuruş çıkmayacak" diyerek kamu-özel iş birliği projelerine garanti ödemeleri için 204 milyar lira ayırdığını ve bu ödemelerin halkın cebinden karşılandığını belirtti.

İsrail ile örtülü ticaret mi?

Toprak, Türkiye'nin Filistin'e ihracatının yüzde 400 oranında artmasının ve 8 ayda 399 milyon dolarlık ithalatın dikkat çekici olduğunu ifade etti. Özellikle Filistin’in savaşla ekonomisinin çöktüğünü belirten Toprak, bu ihracatın İsrail ile örtülü ticaretin bir göstergesi olduğunu iddia etti.

Türkiye’nin iflas riski yüksek

Erdoğan Toprak, 2024 Küresel İflas Raporu'nda Türkiye’nin iflas riski oranının yüzde 20 ile en yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti. Hükümetin ekonomik programının yıkıcı etkilerinin kaçınılmaz olduğunu belirten Toprak, her 5 işletmeden birinin iflas edebileceğini söyledi.

Yeni bütçenin yükü dar gelirli kesimin omzunda

Toprak, 2025 bütçesinin ciddi bir açık vereceğini ve bu açığın yüksek faizle borçlanarak kapatılmaya çalışılacağını ifade etti. Dolaylı vergilerin ve gelir vergilerinin bütçe gelirlerinin büyük bölümünü oluşturduğunu belirten Toprak, yeni bütçenin yükünün dar gelirli vatandaşların üzerine yıkılacağını söyledi. Ayrıca tarıma ayrılan desteğin yetersiz olduğunu, iktidarın üreticiden aldığı tutarların çok daha fazla olduğunu vurguladı.
Toprak, İsrail’in Suriye sınırında mayın temizleme faaliyetlerine başladığını ve olası bir kara harekatı olasılığının gündemde olduğunu ifade ederken Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’ndaki iç çatışmalara dikkati çekti.

Türkiye’nin AB ile tam üyelik sürecinin donmuş olduğunu belirten Toprak, siyasi ve demokratik ilkelerde mesafenin açıldığını ve Batı Balkan ülkelerinin AB’ye yakınlaştığını söyledi.

 

Bakmadan Geçme