CHP'li başkan sözünü tuttu: İlk 2 ton su 1 lira oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı mimar Ferdi Zeyrek'in başkanlığında, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk 2 ton suyun 1 lira olması ve diğer kademelerde suya yüzde 30 indirim yapılması ile kartlı sayaç zorunluluğunun kaldırılması kararı oybirliğiyle kabul edildi.

  • 150

CHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı mimar Ferdi Zeyrek'in başkanlığında, MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk 2 ton suyun 1 lira olması ve diğer kademelerde suya yüzde 30 indirim yapılması ile kartlı sayaç zorunluluğunun kaldırılması kararı oybirliğiyle kabul edildi. 1 Mayıs tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni uygulama, Halkçı Başkan'ın seçim sürecinde verdiği sözleri tutmasıyla Manisalıların yüzünü güldürdü.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün Olağanüstü Genel Kurulu'nda, 2024 yılı Ücret Tarifesi ve Detayları ile EKS ve Mekanik Sayaç kullanım kuralları ele alındı. Toplantı öncesinde konuşan Başkan Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri yerine getirmenin mutluluğunu dile getirdi. Manisalıların suyun pahalılığı konusundaki taleplerini göz önünde bulundurarak, su fiyatlarıyla ilgili önemli düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Zeyrek, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde her geçen gün alım gücü düşüyor, emeklilerimiz zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Şehrimizdeki suyun pahalılığıyla ilgili defalarca ifade ettik. Manisalıların bize verdiği destekle seçildiğimizde, ilk 2 ton suyu 1 TL yapacağımızı ve sonraki kademelerde yüzde 30 indirim uygulayacağımızı söz vermiştik. Bugün bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

CHP'li başkan sözünü tuttu: İlk 2 ton su 1 lira oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı

Ayrıca kartlı sayaç zorunluluğunun da kaldırıldığını açıklayan Zeyrek, vatandaşların talepleri doğrultusunda mekanik sayaça geçişlerin sağlanacağını belirtti. Bu düzenlemeyle, Manisalıların su faturaları konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olacaklarını vurguladı.

Başkan Zeyrek, konuşmasının sonunda, sosyal belediyecilik anlayışı gereği Cemevlerinden su ücreti alınmayacağını da duyurdu. Manisalıların tüm kesimlerine eşit hizmet vermeyi amaçladıklarını ve bu doğrultuda adımlar attıklarını ifade etti.

Toplantının ikinci oturumunda, 2024 yılı Ücret Tarifesi ve Detayları ile EKS ve Mekanik Sayaç kullanım kurallarını içeren gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Zeyrek'in seçim sözlerini yerine getirerek, Manisalıların beklentilerini karşılaması, halk arasında memnuniyetle karşılandı.

memur5.com

Bakmadan Geçme