• Haberler
  • Emekli
  • CHP'li belediyelerde Emekli Halk Kart uygulaması başlıyor

CHP'li belediyelerde Emekli Halk Kart uygulaması başlıyor

CHP'li belediyelerde Emekli Halk Kart uygulaması Ekim ayında başlıyor. Kartla gıda alışverişi yapılabilecek ve faturalar ödenebilecek.

CHP'li belediyeler, geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik sosyal yardımları "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla genişletecek. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nde (SODEM) bu uygulama için bir birim kuruldu ve çalışmalar başlatıldı. Hazırlıkların Ekim ayında tamamlanması ve emeklilere kart dağıtımının başlaması planlanıyor. CHP Genel Merkezi ve SODEM'in ortak çalışmasıyla, öncelikle büyükşehir belediyelerinde olmak üzere, uygulamanın kademeli olarak 412 belediyeyi kapsayacağı öğrenildi. Kartla gıda alışverişi yapılabilecek ve faturalar ödenebilecek.**

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi açılış töreninde ve Beyoğlu Belediyesi Emekli Evi ziyaretinde partisinin yönettiği tüm belediyelerde hizmetleri ortaklaştırmak ve sosyal yardımları yaygınlaştırmak için “Emekli Halk Kart” uygulamasını başlatacaklarını açıklamıştı. 

Ekim Ayında Hayata Geçmesi Planlanıyor

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, SODEM'de "Emekli Halk Kart" uygulaması için bir birim kuruldu. Bu birimde karta ilişkin çalışma prensipleri oluşturuluyor. Çalışmaların Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Mevcut kart uygulamaları incelenerek aksayan yönler, öneri ve eleştiriler dikkate alınıyor, yenilikler ve teknik altyapı uygunluğu gibi alanlarda çalışmalar yapılıyor. Uygulamayla ilgili bir yönerge hazırlanması ve yeni bir logo tasarlanması da yapılacak çalışmalar arasında yer alıyor. 412 belediyede uygulanması planlanan "Emekli Halk Kart", gıda alışverişlerinde, doğalgaz ve su faturası ödemelerinde kullanılabilecek.

Mevcut Kartlar Kullanılmaya Devam Edecek

CHP'li bazı belediyelerde mevcut sosyal yardım kartları kullanılmaya devam edecek, emeklilerin kullanacağı kartların üzerine ek olarak "Emekli Halk Kart" logosu eklenecek. Sosyal yardımlarda kart uygulamasına geçmemiş belediyeler içinse yeni kart çıkarılacak ve "Emekli Halk Kart" logosu konulacak. Öncelik büyükşehir belediyelerinde olacak, ardından uygulama kademeli olarak tüm CHP'li belediyelere yaygınlaştırılacak. Kademelendirmenin nüfusa göre yapılması planlanıyor. Nüfusu belirli bir yoğunluğun üzerinde olan il ve ilçe belediyeleri öncelikli olacak. İlk yılın sonunda, en düşük nüfus yoğunluğuna sahip belediyelerde de kart uygulaması hayata geçirilmiş olacak. Kartlarda belediyenin logosunun yanı sıra Emekli Halk Kart logosu ve kart sahibinin ismi-soyismi ile kart numarası yer alacak.

CHP'li Belediyelere Sosyal Yardım ve Destek Talimatı

Edinilen bilgiye göre, CHP belediyeleri bütçe olanakları içerisinde, başta emekliler olmak üzere, geçim sıkıntısı çeken, gıdaya erişimde zorluk yaşayan ve dezavantajlı gruplardan yurttaşlar için sosyal yardımlarını sürdürecek. Belediyelere, kent lokantaları açılması, gıda bankalarının kurulması, Emekli Halk Kart desteğinin verilmesi, sosyal tesis ve kreş sayısının artırılması, ulaşım desteklerinin sürdürülmesi ve sağlık hizmetleri ya da hasta bakımı gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması konusunda talimat verildiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme