• Haberler
  • Memur
  • CHP lideri Özel öğretmen adaylarına seslendi

CHP lideri Özel öğretmen adaylarına seslendi

CHP, tematik mitinglerine başladı... Saraçhane'de düzenlenen 'Büyük Eğitim Mitingi'nde başta atanmayan öğretmenler olmak üzere şiddet, mülakat ve müfredata ilişkin eğitimin başat sorunları dile getirildi. CHP lideri Özgür Özel yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

- Nasıl öğretmeni öğrencisinden mahrum bırakırsınız? Bugün 114 bin öğretmeni atadığınızda bir tane öğretmen fazlası olmuyor kamuda. 

- (Kamudaki tasarruf tedbirleri) 23 bin emekli var, 20 bin atıyorlar. 'Üç yıl tasarruf yapacağız, emekli kadar atayacağız.' Bu hesapla öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla ihtiyaç var. Hiç öğretmen almasak 65 yıl sürecek bütün öğretmenlerin atanması. İtibardan tasarruf olur, eğitimden tasarruf olmaz. 

- (Mülakat) 22 yıl sonra AK Parti; KPSS yarı, yarısı da mülakat diyor. Kul hakkı yiyeceğim, yandaşları atayacağım diyor, yazıklar olsun size... Vicdan sahibi herkese sesleniyorum, bu kadar öğrenci öğretmensizken, nasıl olur da öğretmen atarken particilik yaparsın. 

- Deprem bölgesindeki öğretmenlere ayrı bir kontenjan ve atama bekliyoruz.

- Ben diyorum mülakat haksızlıktır, kul hakkına girmektir. Biz düzgün yapacağız diyorlar. Ombudsman bile mülakatlarda haksızlık var diyor. Siz kimseyi bu bakana inandıramazsınız.

Özel öğretmen dağılımındaki dengesizlikten bahsetmedi

CHP lideri Özel, öğretmen adaylarının sorunlarından bahsetmesine rağmen kamudaki öğretmen dağılımındaki dengesizlikten bahsetmedi. Halbuki Sayıştay raporlarında dahi öğretmen dağılımında ciddi bir dengesizlik olduğu belirtilmiştir. Bu haliyle Özel'in popülist söylemlerden vazgeçmeyeceği anlaşılmaktadır.

Ayrıca Özel, daha önceki sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "Bir miktar' öğretmen atayacağını ilan eden Tayyip Erdoğan'a tüm öğretmenlerin beklentisinin, mülakatsız 68 bin öğretmen ataması olduğunu hatırlatıyorum. Hakları olan atamayı bekleyen öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim."

Özel öncelikle kamunun kaç öğretmene ihtiyacı olduğuna karar vermelidir. 68 bin mi yoksa 114 bin mi?

 

Bakmadan Geçme