• Haberler
  • Memur
  • Çiller'den 'Memurlar 6 ay maaş almasın ne olacak' dediği iddiasına yanıt

Çiller'den 'Memurlar 6 ay maaş almasın ne olacak' dediği iddiasına yanıt

1991'de kurulan 49. hükümet döneminde 'memurlara 6 ay maaş ödememe' planı kavgasının yaşandığına dair iddialara Tansu Çiller nihayet cevap verdi. Dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Tansu Çiller, kabine arkadaşı dönemin Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın iddialarını yanıtladı. 

Süleyman Demirel'in başbakanlığında 1991'de kurulan 49. hükümet döneminde "memurlara 6 ay maaş ödememe" planı kavgasının yaşandığına dair iddialara Tansu Çiller nihayet cevap verdi. Dönemin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Devlet Bakanı Tansu Çiller, kabine arkadaşı dönemin Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın iddialarını yanıtladı. 

 Çağlar'ın kitabında yer alan iddiaya göre, Çiller'in memurların bu ay maaş almasını engellemek istediği belirtilmişti. Ancak Çiller, yazılı açıklamasında böyle bir durumun mümkün olmadığını vurgulayarak, iddiaların kabine arkadaşının unutkanlığından kaynaklandığını savundu. 

Tansu Çiller, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın yaşam öyküsünü anlatan "Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü" adlı kitaptaki "Memurlar bu ay maaş almasın, ne olacak?" iddialarına karşı açıklama yaptı. Çiller, maaş ödemelerini engelleyemeyeceğini belirterek, iddiaların hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşının unutkanlığından kaynaklandığını düşündüğünü ifade etti.

"Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü" adlı kitapta, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın yaşamıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı. Kitaba göre, DYP-SHP koalisyonu döneminde Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olan Tansu Çiller'in, "Memurlar bu ay maaş almasın, ne olacak?" şeklinde bir ifade kullandığı iddia edildi. Bu iddialar gündeme gelirken, Çiller ise yazılı bir açıklama yaparak, 1991 seçimlerinden sonra Maliye Bakanı değil, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptığını hatırlattı.

Maaş ödemelerinin kamu harcaması olduğunu vurgulayan Çiller, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün bu konuda yetkili olduğunu belirtti. Kendisinin maaş ödemelerini engellemenin mevzuat açısından mümkün olmadığını ifade eden Çiller şunları kaydetti:

"Bu harcamalar Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün yetkisi dahilindedir. Yani zamanın mevzuat tekniği açısından benim maaş ödemelerini engellemem mümkün değildir. Ayrıca Hazine Bakanı olarak kapım bütün bakan arkadaşlarıma, ilgili bürokratlara ve tüm dava arkadaşlarıma açıktı. Böylesi bir ortamda duygusallığa yer olamayacağı aşikardır. Bu gerçeklerden hareketle benimle ilgili olarak gündeme getirilen iddianın, hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşımın unutkanlığının eseri olduğunu düşünüyorum."

Bakmadan Geçme