• Haberler
  • Memur
  • Çorum'da öğretmenlerin su ısıtıcılarına tasarruf tedbiri engeli

Çorum'da öğretmenlerin su ısıtıcılarına tasarruf tedbiri engeli

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tasarruf tedbirleri kapsamında okullara su ısıtıcılarının kaldırılmasını talep etti. Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, 'Bir bardak çay üzerinden tasarruf yapılmaz' diyerek karara tepki gösterdi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tasarruf tedbirleri çerçevesinde okullara gönderilen resmi yazıyla öğretmenler odalarında bulunan su ısıtıcılarının kaldırılması talep edildi. Müdürlük tarafından yayımlanan yazıda, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne atıfta bulunuldu. Bu karara göre, öğretmenlerin ve personelin sıcak ve soğuk içecekleri yapmak için su ısıtıcısı gibi elektrikli aletleri kullanmasının uygun olmadığı ifade edildi.

Yazıda, "Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan Tasarruf Tedbirleri hakkında Genelge hükümleri içeriğine istinaden, okul ve kurum müdürlüklerinde görev yapan öğretmen ve personelin soğuk ve sıcak içecekleri ısıtıcı vb. gibi teçhizatı kullanarak yapmalarının doğru olmadığı düşünülmektedir" denildi. Ayrıca, sıcak içecek ihtiyacının okul kantinlerinden ya da çay ocaklarından karşılanabileceği vurgulandı.

Bu talimat, öğretmenler arasında tepkilere yol açtı. Eğitim çalışanlarının temel ihtiyaçlarını göz ardı eden bir yaklaşım olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, müdürlüğün bu kararını eleştirdi. Aydın, tasarrufun eğitim çalışanlarının çay içme ihtiyaçları üzerinden sağlanamayacağını belirtti. "Evet, ekonominin düzeltilmesi için tasarruf tedbirleri alınabilir, fakat bu öğretmenlerin ve yardımcı personelin içeceği bir bardak çayla mı yapılacak? Kimse eğitim çalışanlarına faturayı kesemez" dedi.

Aydın, söz konusu yazının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aciz bir duruma düşürülmesi anlamına geleceğini savunarak, "Bu yazı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kamu çalışanlarına bir bardak çay sağlayamayacak duruma geldiği izlenimini vermektedir. Oysa devletimiz, öğretmenlerine ve memurlarına bu imkânı sağlayabilecek güçtedir" diye konuştu.

Aydın ayrıca, öğretmenlerin motivasyonunun öğrencilere verilen değeri yansıttığını belirterek, "Öğretmenleri mutlu edersek, eğitime katkıları da artacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden bu yazının ivedilikle geri çekilmesini talep ediyoruz. Tasarruf tedbirleri uygulanacaksa, bunun başlangıç noktası çok daha farklı olmalı, çünkü öğretmenin çayıyla tasarrufa başlamak, yanlış düğmeyi iliklemek demektir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler, su ısıtıcılarının kaldırılması önerisinin okul kantinlerinden çay ve diğer içeceklerin ücret karşılığı alınmasına neden olacağını, bu durumun hem eğitimciler hem de öğrenciler için ek bir maliyet yaratacağını ifade ediyor. Aydın, "Tasarruf tedbirleri alınmalı, fakat bunun faturası eğitim çalışanlarına kesilmemeli" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme