• Haberler
  • Emekli
  • Cumhurbaşkanı: Emekli maaşını 66'dan 10 bin liraya çıkardık

Cumhurbaşkanı: Emekli maaşını 66'dan 10 bin liraya çıkardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında emekli maaşlarındaki artışlarla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de toplandı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündemdeki önemli konulara değinirken ekonomi, çalışanlar ve emekliler ile ilgili mesajlar da verdi.

Erdoğan, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü dile getirerek  “Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, millî gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız.” dedi. Erdoğan ayrıca ekonomide yüzde 4,5 oranındaki büyüme rakamına da dikkat çekti ve İşsizlik oranının son 10 yılın en düşük rakamına düştüğünü dile getirdi.

“Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu vesileyle şu hususun altını bir kez daha çizmek isterim. Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını atarken, en olumlu gelişmeleri çalışanlarımızın, emeklilerimizin, dezavantajlı kesimlerin hayatlarıyla gerçekleştirdik. En düşük emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden, nereye. Asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya, engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış, her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız."

“..Bile karşılaşayamıyoruz”

"Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz. Tam tersine enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız.”

Bakmadan Geçme