• Haberler
  • Memur
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratlar ya paşa paşa görevini yapar ya da gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bürokratlar ya paşa paşa görevini yapar ya da gereğini yaparız

Bürokraside vesayete tahammül göstermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmeti aksatanlara karşı sert adımlar atılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda bürokratik vesayete karşı sert uyarılarda bulundu.

Yenişafak gazetesinden Resul Ekrem Şahan'ın haberine göre, Erdoğan, vatandaşlardan bürokrasiyle ilgili gelen şikayetlerin arttığını belirterek, hizmetin aksamasına tahammülleri olmadığını söyledi. İl başkanlarına “Siz bensiniz, ben gibi davranın” diyen Erdoğan, sorunların yerinde çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Bürokraside Vesayete İzin Yok

Erdoğan, toplantıda AK Parti il başkanlarından, bürokratik vesayete karşı taviz vermemelerini istedi. “Vatandaşa hizmeti tıkayan varsa gerekeni yaparız. Biz millete hizmet için varız” diyen Erdoğan, hizmetlerin aksamasının kabul edilemez olduğunu belirtti. İlgili bakanlıkların sorunları çözememesi durumunda direkt kendisine ulaşmalarını isteyen Erdoğan, “Anında gerekeni yaparım” dedi.

Vatandaşın Yanında Olun

Erdoğan, teşkilata vatandaşla daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. “Sahaya inin, sahayı boş bırakmayın. Muhalefetin söylemlerine karşı durun” diyen Erdoğan, il başkanlarına vatandaşların taleplerine hızla çözüm getirmeleri konusunda talimat verdi.

Ağrı-İzmir Uçak Seferi Talebi ve Diğer Konular

Toplantıda Ağrı ile İzmir arasındaki uçak seferlerinin artırılması talebi gündeme geldi. Erdoğan, ilgili bakanlıkların bu konuyu değerlendirmesini istedi. Deprem bölgesindeki yol sorunları ve sağlık alanındaki şikayetler de toplantıda ele alındı. Erdoğan, bu sorunların çözümü için acilen harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Cumhurbaşkanı’nı yatırımları yerinde görmesi için bölgeye davet etti. Erdoğan’ın önümüzdeki ay deprem konut teslimi için bölgeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme