Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

  • 99

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, 29 farklı ülkeden 500'e yakın çocuğu "Dünya Çocukları Barış İçin El Ele Verdi" temasıyla Türkiye'de misafir ettiklerini belirtti.

Erdoğan bu yılın onur konuğu olarak Filistinli çocuklara özel bir vurgu yaparak onları gözlerinden öptüğünü ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde coşkuyla kutlandı. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocukları kabul ederek, bu özel günü çocuklarla birlikte kutladı.

Erdoğan, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türkiye'nin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin sembolü olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde emeği geçen kahramanları minnetle andı ve gazilere uzun ömürler diledi. Erdoğan, çocuklara Türkiye'nin geleceğini emanet ettiklerini ve onların bu emaneti en iyi şekilde taşıyacaklarına inandığını belirtti.

Erdoğan daha sonra sözü, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturan Atilla Egemen Çulcuoğlu'na bıraktı.

Çulcuoğlu, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve 23 Nisan'ı kutlayarak, çocukları selamladı. Çulcuoğlu, bu özel günün, Türkiye'nin millet egemenliğini resmen hayata geçirdiği gün olduğunu ve Atatürk'ün millet egemenliğini çocuklara armağan ettiğini söyledi. Ayrıca Çulcuoğlu, Gazze'de yaşanan acı olaylara değinerek, tüm dünya çocukları için barış temennisinde bulundu.

Çocukların şiir ve şarkılarla renk kattığı kutlamada, Efe Yağız isimli çocuk, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini duygusal bir şekilde okudu. 

Erdoğan, duygulanarak göz yaşı döken Efe Yağız'a hitaben "Bak, böyle işte. Şiiri okuduğun zaman ağlayarak okuyacaksın ve ağlatacaksın." dedi.

 

Bakmadan Geçme