• Haberler
  • Aktüel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon daha hızlı düşmeye başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyon daha hızlı düşmeye başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’nda ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomideki zorlukların farkında olduklarını belirten Erdoğan, geçen yıl hayata geçirilen Orta Vadeli Program'ın etkilerini gözlemlediklerini ifade etti.

Erdoğan, "Merkez Bankası rezervimiz hiç olmadığı kadar artıyor. Risk seviyesi azalıyor. Gri listeden çıktık. Kredi derecelendirme kuruluşları bile hakkımızı teslim etmeye başladı" dedi. Son iki yılda fiyat balonunun oluştuğu sektörlerde dengelenmenin hızlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, bütçe dengelerinin iyileştirildiğini ve işsizlik oranının bir önceki yıla göre azalarak yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. Erdoğan, "Programımızı kararlılıkla uygulayacağız. Politikalarımıza güvenmeye devam edin. Felaket tellallarına kulak asmayın. Türkiye'ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin. Türkiye bu sürecin sonunda çok farklı bir ülke olacak. Bundan şüphe duymuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, enflasyonun bundan sonra daha hızlı düşmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Erdoğan şunları kaydetti:
"Merkez Bankası rezervlerimiz tarihimizin hiçbir döneminde görmediğimiz hızla artıyor. Risk primi 260 puanın altına düştü. Siyasi sebeplerle alındığımız gri listeden çıktık. Enflasyonun ateşi daha hızlı düşmeye başlayacak. 2 yılda fiyat balonu oluşan sektörlerde dengelenme oluşmaya başladı. İşsizlik oranı bir önceki yıla oranla 1,1 puan azaldı. Türkiye'ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına gelmeyin. Türk ekonomisi bu dönemi atlattıktan sonra hedeflerine çok daha hızlı koşacak."

 

Bakmadan Geçme