• Haberler
  • Aktüel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve evlatlarıyla konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve evlatlarıyla konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur bir cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızlarını Beştepe'de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 ay önce Ankara'da karanlık bir suikaste kurban eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile Beştepe'de bir araya geldi. Görüşmenin başladığını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu.

AK Parti ile MHP arasında son aylarda bürokrasi, yargı ve siyaset sahnesinde alttan alta bir çekişmenin yaşanmasına neden olan Sinan Ateş cinayeti dosyasının çözümü konusunda umutlandıran haber akşam saatlerinde geldi. Hükümetin, Sinan Ateş cinayetinin çözümüne gereken ilgiyi göstermediğine ilişkin eleştiriler gündemdeki tazeliğini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürpriz bir şekilde Ayşe Ateş ve evlatlarını kabul etti.

Ayşe Ateş, kızları Bengisu ve Banuçiçek Ateş ile katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşme hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayşe Ateş, "Beni ve kızlarımı gerçekten uzun uzun dinledi. Kızlarım da uzun bir konuşma yaptılar, sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın da görüşmede yer aldığını belirten Ayşe Ateş, kendilerine vakit ayırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Görüşmenin olumlu geçtiğini dile getiren Ayşe Ateş, "Çok memnun bir şekilde yanından ayrıldık, mutlu bir şekilde kızlarım da. Deyim yerindeyse dertleştik aslında, o havada bir görüşme geçti" dedi. Tek talebinin yargılamanın hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve adaletin yerini bulması olduğunu belirten Ateş, "Kendisi de gerekenin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi" şeklinde konuştu.

Ayşe Ateş: Hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak

Görüşmeden sonra Ayşe Ateş sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Ateş açıklamasında, isim vermeden suikast soruşturması ve iddianamesinde adı geçen ya da dosyaya adı konulmadığı iddia edilen isimler ile bu isimleri koruduğu ileri sürülen MHP'deki kime odaklar başta olmak üzere tüm kamuoyuan mesaj verdi.

Ateş şu paylaşımda bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’mızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. Sayın Cumhurbaşkanı’mız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim: 

Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. 

Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak."

Bakmadan Geçme