• Haberler
  • Emekli
  • Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündemi 1,8 milyon emeklinin maaşında iyileştirme

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündemi 1,8 milyon emeklinin maaşında iyileştirme

Kabine toplantısında emekli maaşlarına zam düzenlemesi ve fahiş fiyatlarla mücadele masaya yatırılacak.

Kabine, Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zam alamayan 1,8 milyon emekli için yapılan çalışma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Emekli Düzenlemesi Masada

Milyonlarca emeklinin gözü, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında olacak. Kök aylığı düşük olduğu için zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli için yapılan düzenleme Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Nihai kararın verilmesiyle zam oranı ve kapsamı netleşecek.

Habertürk'ün haberine göre, en çok merak edilen konu en düşük emekli aylığını artırma çalışması olacak. Zam miktarı ne kadar olacak? Kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsamı ve oranı belirlendikten sonra yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Fahiş Fiyatla Mücadele Değerlendirilecek

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveye çıkmasının ardından Haziran ayında enflasyon yüzde 71,60'a geriledi. Son veriler ışığında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele konusu da Kabine'de ele alınacak. Alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

NATO Zirvesi Kapsamında Türkiye'nin Temasları Görüşülecek

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yaptı. Bu temasların sonuçları Kabine toplantısında değerlendirilecek. Suriye ile normalleşme sürecinin de ele alınması beklenirken, olası Erdoğan-Esad buluşmasıyla ilgili son durum da görüşülecek.

Terörle Mücadele Operasyonları

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da gündemde olacak. Toplantı sonrası alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Bakmadan Geçme