• Haberler
  • Memur
  • Denetimdeki gıda mühendisi ve veteriner darbedildi

Denetimdeki gıda mühendisi ve veteriner darbedildi

Rize'de bir işletmede gıda denetimi yapan iki İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli işyeri sahibinin saldırısına uğradı.

Rize’de bir işletmede gıda denetimi yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 2 personeli işyeri sahibinin tarafından darbedildi.

Olay 2 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşti. Gıda Mühendisi Gül Tuğçe Alkayın ve Veteriner Hekim Murat Bilal, işletme sahibinin fiziksel saldırısına maruz kalarak hastaneye gidip darp raporu aldı. Olayla ilgili adli ve hukuki süreç başlatıldı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek bir kınama mesajı yayımladı. Genç mesajında, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli personellerimiz, vatandaşlarımızın daha güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için yapılan gıda denetimleri sırasında gittikleri işletmede işletme sahibi tarafından saldırıya uğramış ve hastaneden darp raporu almışlardır. Konu adli makamlarca takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci de saldırıyı kınayarak bir mesaj yayınladı. Demirci mesajında şunları kaydetti:

 "Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerimiz, vatandaşlarımızın daha güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri adına yapılan gıda denetimleri sırasında saldırıya uğramışlardır. Saldırganların bir an önce yargı önüne çıkarılarak cezalandırılması sürecinin takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Bununla beraber, caydırıcı ve önleyici bir 'Kamuda Şiddet' yasasının Tarım ve Orman hizmet kolumuz çalışanlarını da kapsayacak şekilde bir an önce çıkarılarak yasalaşmasının önceliğimiz ve haklı talebimiz olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. Saldırıyı yapanları şiddetle, nefretle ve esefle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Türk Mühendisler Derneği Genel Başkanı Yaşar Yekebağcı da saldırıyı kınayarak, “Tarım ve Orman Bakanlığı Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde gıda denetimleri sırasında kamu görevini ifa eden Gıda Mühendisi Gül Tuğçe Alkayın'a yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz. Yaralanan mühendis arkadaşımıza geçmiş olsun” paylaşımında bulundu.

Bakmadan Geçme