• Haberler
  • Memur
  • Dervişoğlu: Açıklanan enflasyon rakamları vatandaşlarımızla resmen dalga geçmektir

Dervişoğlu: Açıklanan enflasyon rakamları vatandaşlarımızla resmen dalga geçmektir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'de artan enflasyon ve ekonomik krizle mücadelede hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirerek, vatandaşların adalet ve ekonomik refah taleplerine vurgu yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, Türkiye'de enflasyonun resmi verilere göre bile yüzde 75'e ulaştığı bir dönemde hükümetin açıkladığı zam oranlarını sert bir dille eleştirerek, "Açıklanan bu oranlar, vatandaşlarımız ile resmen dalga geçmektir" dedi. Ekonomik politikalara ve hükümetin kriz yönetimine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, 9. Yargı Paketi'nde yer alan düzenlemeleri de sert bir şekilde eleştirerek, adaletin zedelendiğini savundu.

Dervişoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni de sert bir dille eleştirerek, öğretmenlerin haklarının gasp edildiğini iddia etti ve "Bu taslak, 'Öğretmenlere Mobing Kanunu'dur" diye konuştu. Ayrıca, Suriye ile ilişkilerdeki gelişmeleri değerlendirirken de sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, hükümetin ulusal çıkarları koruma konusundaki geç kalınmış adımlarını eleştirdi.

Dervişoğlu'nun konuşması, partisinin sert muhalefet çizgisini ve hükümetin iç ve dış politikalarına yönelik eleştirilerini bir kez daha vurguladı.

Bakmadan Geçme