Dev şirketlerin CEO'ları külliyeye davet edildi

Sekiz yıl aradan sonra ilk kez toplanacak Yatırım Danışma Konseyi'ne, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi dünya çapında ünlü CEO'lar davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda Türkiye'nin ekonomik ilerlemelerini ve yatırım fırsatlarını vurgulayacak.

Türkiye'nin ekonomik stratejilerinin değerlendirileceği Yatırım Danışma Konseyi, sekiz yıl aradan sonra ilk kez 23 Ağustos'ta toplanacak. Toplantıya, aralarında Tesla'nın CEO'su Elon Musk ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un da bulunduğu dünya çapında ünlü şirketlerin CEO'ları ve üst düzey yöneticiler davet edildi. Davet mektuplarında, katılım konusunda 23 Ağustos tarihine kadar yanıt verilmesi istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye'nin ekonomik ilerlemeleri ve yatırım fırsatları detaylı bir şekilde ele alınacak. Toplantıda, özellikle Çin ve Körfez ülkelerinden yatırımcıların öne çıkması bekleniyor. Ayrıca, Orta Vadeli Program'a ilişkin güncellemeler de gündeme gelecek.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) toplantının yüksek katılım sağlamasını ve Türkiye'deki yatırım iklimindeki değişikliklerin değerlendirilmesini önemsiyor. YASED üye şirketlerinin global yöneticilerine de toplantıya katılım davetleri gönderildi.

Bakmadan Geçme