• Haberler
  • Aktüel
  • Devlet Bahçeli o ipi istedi, Müsavat Dervişoğlu gönderdi

Devlet Bahçeli o ipi istedi, Müsavat Dervişoğlu gönderdi

MHP lideri, İYİ Parti liderinin Meclis'te attığı urganı makam odasına asmak üzere istedi, ip İYİ Parti tarafından Bahçeli'ye gönderildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Meclis’teki grup toplantısında tepki olarak attığı urganı makam odasına asmak üzere istedi. Dervişoğlu ise Bahçeli'nin ip isteğine, "Erzurum'da kaybettiği ipi bizde arıyor. Biz de araştırıyoruz, bulabilirsek göndeririz. Devlet Bey'in anısına olunca sahibi çok çıkmış ipin." şeklinde cevap verdi.

Her şey, Bahçeli'nin partisinin dünkü TBMM Grubu Toplantısı'nda terörist ele başı Abdullah Öcalan'a yönelik açıklamalarıyla başladı. Bahçeli, "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, TBMM'de konuşsun, terörün bittiğini haykırsın," demiş, örgütün lağvedilmesini ve 'umut hakkı'na ilişkin yasal düzenlemelerin açılmasını dile getirmişti.

Dervişoğlu ise bugün bu çağrıya sert bir şekilde karşı çıkarak eline aldığı yağlı urganı kürsüden fırlatmış ve "Bu milattır, Türk milletinin anılarını yok ettiniz, geleceğine kast ettiniz. Al bu ipi başucuna as." diyerek Bahçeli'nin sözlerini hedef almıştı. Yaşananların ardından MHP'den yapılan açıklamada, Bahçeli'nin Dervişoğlu'nun attığı ipi makam odasına asmak üzere istediği duyuruldu. İYİ Parti’den de bir açıklama geldi ve Bahçeli’nin isteği üzerine ipin kendisine gönderildiği belirtildi.

Olayın ardından MHP'nin sosyal medya hesabında Bahçeli'nin urganı teslim aldığı ve makam odasına astığına dair bir fotoğraf paylaşıldı. Bu gelişmeler, 2007 yılında Bahçeli’nin Erzurum mitinginde idam ipi atarak yaptığı açıklamayı hatırlattı.

Bahçeli'nin o dönem AK Parti'yi eleştirerek, "Eğer Apo'yu asacak ipi bulamıyorsan, al sana ip" dediği olay da siyasi tarihimize bir sembol olarak geçmişti. Bugün ise Dervişoğlu’nun Bahçeli’ye aynı yolla tepki vermesi, siyaset sahnesinde yeni bir tartışma yarattı.

 

Bakmadan Geçme