• Haberler
  • Memur
  • Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim uygulaması tarih oldu

Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim uygulaması tarih oldu

Devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programları kapatıldı, program kalitesi artırılacak. YÖK Başkanı Özvar, vakıf üniversitelerinin de ikinci öğretim yerine geleceğin mesleklerine uygun programlara geçeceğini açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Bu karar, 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda alındı. Karacrla  üniversitelerdeki program kalitesinin artırılması hedefleniyor

YÖK Başkanı Özvar'ın Açıklamaları

Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız, devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi sağlanacaktır. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Vakıf Üniversitelerine Çağrı

Özvar, vakıf üniversitelerinin de planlamalarını bu doğrultuda yapmaları gerektiğini vurguladı ve istihdama duyarlı, geleceğin mesleklerine uygun programların hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme