• Haberler
  • Memur
  • Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98'i doldu

Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98'i doldu

Devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98,8'i doldu önlisans kontenjanlarında ise doluluk yüzde 100 oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, YKS yerleştirme sonuçlarının ardından devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98,8'inin dolduğunu ve önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100 dolduğunu açıkladı.

Özvar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, yükseköğrenime olan talebin devam ettiğini belirtti. Özvar, "2024 yılında 3 milyondan fazla öğrencimiz üniversite sınavlarına başvurmuş ve devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının yüzde 98'i, önlisans kontenjanlarının ise yüzde 100'ü dolmuştur" dedi.

Özvar, ülkenin yükseköğretim alanındaki yatırımları ve kapasitesini vurgulayarak, "Bugün ülkemiz, 208 üniversitesi, yaklaşık 185 bin akademisyeni ve 7 milyona yaklaşan öğrencisiyle son derecede büyük bir kapasiteye sahiptir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yeni dönemle birlikte 73 yeni lisans ve önlisans programının hizmete girdiğini de belirten Özvar, yapay zeka ve dijitalleşme alanında insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla bu programların açıldığını kaydetti. 

Bakmadan Geçme