DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

2024 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı kazanan adaylar 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecek.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27 Eylül 2024'te açıklandı. Adaylar, sonuçlara saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilecek. Yerleştirme işlemleri, 18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında alınan tercihler doğrultusunda tamamlanmış olup, sonuçlar T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile görüntülenebilecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, üniversitelerine 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. Elektronik kayıt yapmayı tercih eden adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın e-Devlet üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" sistemi ile 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilecek. E-kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, gerekli belgeleri belirtilen süre içinde üniversitelerine teslim edecek.

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal veriler ile en küçük ve en büyük puanları da duyurusunda ek olarak paylaştı.

 

Bakmadan Geçme