• Haberler
  • Memur
  • Dijital dönüşümde öğretmenlere önemli görev

Dijital dönüşümde öğretmenlere önemli görev

Eğitimde dijital dönüşümün gerekliliği ve öğretmenlerin bu süreçteki sorumlulukları masada.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, dijital teknolojiye adaptasyonda öğretmenlerin rolüne vurgu yaptı. Eğitimde dijital dönüşümün gerekliliği ve öğretmenlerin bu süreçteki sorumlulukları ele alındı.**

Yelkenci, dijital teknoloji oryantasyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve öğretmenlerin bu süreçteki önemli rolüne dikkat çekti. Yelkenci, "Anne babaların bu konuda yeterli bilinçte olmadığını söylemek mümkün. Ama eğitimcilere çok iş düşüyor. Kendi kültürümüzde uygun bir şekilde bu adaptasyonu nasıl yapabileceğimizi düşünmemiz gerekir" dedi.

Öğretmen Akademileri 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Açılış Töreni, İzmir İktisat Kongresi binasında gerçekleştirildi. Törende Yelkenci, Türkiye Yüzyılı’nda dijital devrimden etkilenen eğitime hazır olunması gerektiğini vurguladı. Yelkenci, "Endüstri 4.0 ile ilgili en önemli hususlardan biri, öğrenme güçlerini takip eden yapay zekayı geliştirmek. Ama burada dijital dönüşümleri, eğitim öğretimin hizmetine sunarken ahlaki bütünlüğü korumak en önemli mesele" ifadelerini kullandı.

Yelkenci, çocukların görsel öğrenme becerileriyle algılamalarının bazı zayıflamalara neden olduğunu da sözlerine ekledi. "Dijital uyuşma" kavramına değinen Yelkenci, öğrencilerin psikolojilerinin ve maneviyatlarının güçlü tutulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, dijital platformlarda mahremiyetin korunmasının önemli olduğunu belirtti.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise, "Böylesine özel bir coğrafyada büyük bir kültürün mirasçılarıyız. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz ile yolumuza devam ediyoruz" dedi. Törenin sonunda Yelkenci’ye, Filistin’e destek amacıyla İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bir hediye takdim edildi.

Bakmadan Geçme