Direksiyon Sınavında Yeni Düzenleme Yolda

Direksiyon sınavlarında yapılması planlanan yeni düzenleme ile sınav süresinin 40 dakikaya çıkarılması hedefleniyor. Bu değişiklik, daha nitelikli ve güvenli sürücülerin yetiştirilmesini amaçlıyor.

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, direksiyon sınavlarında önemli değişikliklerin kapıda olduğunu duyurdu. Yapılması planlanan düzenlemeler arasında en dikkat çekici olanı, sınav süresinin mevcut ortalama sürelerden daha uzun bir süre olan 40 dakikaya çıkarılması. Bu değişiklik, daha yetkin ve güvenli sürücülerin yetiştirilmesini hedefliyor.

Tekin, yapılan açıklamada, "Direksiyon sınavlarında daha nitelikli sürücüler yetiştirebilmek için sınav süresinin 40 dakikaya uzatılmasını planlıyoruz." ifadelerini kullandı. Bu düzenlemenin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı çerçevesinde yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde de yer alacağını belirtti.

Ayrıca, sınav süresinin uzatılmasının yanı sıra, sınavlarda kimlik doğrulama süreçlerinde de iyileştirmeler yapılarak güvenlik standartlarının artırılacağı vurgulandı. Bu sayede, sınavlarda usulsüzlüklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Direksiyon eğitiminde yapılan güzergahların genişletilmesi ve alternatif güzergahların eklenmesi de planlanan değişiklikler arasında yer alıyor. Bu sayede, sürücü adaylarının gerçek trafik koşullarında daha iyi hazırlanması sağlanacak.

Öte yandan, engelli kursiyerler için de sınav koşullarında iyileştirmeler öngörülüyor. Engelli bireylerin kendi araçlarıyla sınavlara girebilmesi veya özel şartlar altında sınav yapabilmesi için alternatifler sunulacak.

Bu yeni düzenlemelerin, sürücü eğitimi standartlarını yükselterek Türkiye'de trafik güvenliğini artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme