• Haberler
  • Memur
  • Diyaliz sonrası rahatsızlanan 33 hastadan 3'ünün ölümüyle ilgili flaş gözaltılar

Diyaliz sonrası rahatsızlanan 33 hastadan 3'ünün ölümüyle ilgili flaş gözaltılar

33 hastadan 3'ünün hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada flaş gelişmeler yaşandı

Burdur'da diyaliz sonrası yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma kapsamında, 33 hastadan 3'ünün hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda flaş gelişmeler yaşandı. Bilirkişi raporları doğrultusunda, Burdur Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli tekniker M.C, elektrik teknisyeni İ.S. ile bağımsız çalışan makine mühendisleri G.A.S. ve Y.A. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olayın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki son duruma ilişkin bilgi vererek, entübe hastanın kalmadığını, 14 kişinin tedavilerinin devam ettiğini ve 16 hastanın taburcu edildiğini duyurmuştu. Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli ile idari tahkikat başlatılmıştı.

CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, haziran ayının başında yaptığı açıklamada,  olayın tüm detaylarının şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğini vurgulamıştı. Ölüm nedenlerinin saklanmaması gerektiğini belirten Şahbaz, bu konuda derhal adım atılması gerektiğini ifade emişti.

Açıklamasında, yaşanan ihmal sonucu üç hastanın yaşamını yitirmesi ve 33 hastanın etkilenmesiyle ilgili ciddi endişelerin olduğunu dile getiren Şahbaz, hastanede kullanılan klima sisteminde antifriz olarak kullanılan etilen glikol maddesinin diyaliz suyuna karışması iddialarının ciddiyetini koruduğunu belirtmişti.

Burdur Valisi ve İl Sağlık Müdürü ile yapılan görüşme talebinin olumsuz sonuçlanmasını endişe verici bulan Dr. Şahbaz, olayın nedenlerinin aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma yapılması gerektiğini vurgulamıştı. Şahbaz denetim ve kontrollerin etkinliğinin sağlanması ve benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınmasını istemişti.

Şahbaz Burdur Devlet Hastanesi'nin diyaliz servisinin geçici olarak kapatılmasının, diyalize ihtiyaç duyan hastaların tedavisi için planlama yapılmasının önemini de işaret etmişti.

Bakmadan Geçme