Diyanet İşleri Başkanlığı 8 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Teşkilatında 8 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alacak. Başvurular, 2 Eylül-13 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 8 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Teşkilatında açık bulunan 8 Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı kadrosu için yarışma sınavı düzenleyecek. Başvurular, 2 Eylül 2024 ile 13 Eylül 2024 tarihleri arasında DİBBYS programı üzerinden “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığıyla yapılabilecek.

Başvuru Şartları:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) bendindeki genel şartları taşımak,
- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinin (B) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
- En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
- Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
- 2023 veya 2024 KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak,
- Daha önce Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak.

Başvuru İşlemleri:
Adaylar, başvurularını “sinav.diyanet.gov.tr” adresinden yapacak ve başvurular arasında KPSS puan sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 20 katına giren adaylar, 17-19 Eylül 2024 tarihleri arasında 330 TL sınav başvuru ücretini ödemeleri gerekecek. Ödeme işlemi, yalnızca kredi kartı veya banka/bankomat kartı ile gerçekleştirilebilecek.

Sınav Detayları:
Yazılı sınav 12 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, 70 ve üzeri puan alarak sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınav konuları arasında bilgi düzeyi, ifade yeteneği, liyakat, öz güven ve genel kültür yer alacak. 

Adaylar, yazılı ve sözlü sınavlara “Sınav Giriş Belgesi” ve kimlik belgeleri ile katılacaklar. Kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav sonuçlarına itirazlar, sınav tarihinden itibaren 7 gün içinde yapılabilecek.

 

Bakmadan Geçme