• Haberler
  • Memur
  • Diyanet'ten Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın ifadelerine ilişkin açıklama

Diyanet'ten Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın ifadelerine ilişkin açıklama

Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın Diyanet TV'de katıldığı programda Allah'ın 'eş-Şekür' ismini açıklarken kullandığı ifadelerin bağlamından koparılarak çarpıtıldığı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın Diyanet TV’de katıldığı programda Allah’ın 99 isminden “eş-Şekür” ismini açıklarken kullandığı ifadelerin bağlamından koparılarak çarpıtıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, Martı’nın ifadelerinin bazı görsel ve basılı yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında yanlış bir şekilde aktarıldığı belirtilerek, bu yalan haberler hakkında hukuki sürecin başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamanın Detayları:

Diyanet TV’nin “Esma’dan İnsana” isimli programında Martı’nın, Allah’ın “eş-Şekür” ismini açıklarken insanın şükür ahlakına sahip olması, her hal ve şartta elindeki nimetlerin kıymetini bilmesi gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Programda “zengin” ve “fakir” kelimelerinin kullanılmadığı, toplumsal ayrımcılığa neden olacak bir söylemin yer almadığı belirtildi. Yalan haberlerin, programın gerçek mesajına tamamen aykırı olduğu vurgulandı ve bu konuda hukuki süreçlerin başlatıldığı kaydedildi.

Bakmadan Geçme