• Haberler
  • Memur
  • Diyanetin makam aracı talebi bitmiyor: İş adamlarına 'Araç bağışlayın' mesajı

Diyanetin makam aracı talebi bitmiyor: İş adamlarına 'Araç bağışlayın' mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Audi A8 talebiyle başlayan tartışmalar devam ederken, kurum Müşaviri Suat Okuyan, iş insanlarına ilginç bir çağrı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Audi A8 talebiyle başlayan tartışmalar devam ederken, kurum Müşaviri Suat Okuyan, iş insanlarına bir çağrıda bulundu. Okuyan, Diyanet İşleri Başkanlarının kullanımı için makam aracı bağışlanması gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Müşaviri Suat Okuyan, mesajında, "Cömert bir tavırla bir makam aracını Diyanet İşleri Başkanlarımızın kullanımına tahsis olunmak üzere ‘Türkiye Diyanet Vakfımız’ demirbaşına kazandırmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

DİB tarafından yapılan açıklamada ise, söz konusu aracın yoğun şehir dışı programları için kiralandığı belirtilmişti. Aracın 2010 model bir araç olduğu ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle ihtiyaca cevap veremediği ifade edilmişti.

'Gündemi boşa çıkartacak bir iyilik' imiş

Suat Okuyan, tartışmanın kurumun adını lekelediğini belirterek, iş insanlarından makam aracı bağışlamalarını istedi. Bu çağrının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın misyonuna uygun bir iyilik olacağını belirtti.

Okuyan'ın mesajı şöyle:

"Makam aracı üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığımızın şahs-ı manevisine yönelik son derece maksatlı ve her biri aziz milletimizin mümtaz evladı olan yüzbini aşkın personelinin de rencide edildiği gündemi teessürle takip ediyorum.

Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız muazzez devletimizin müstesna kurumlarından birisi olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın 18. Başkanıdır. Kendisinden önce birbirinden kıymetli 17 Başkanımız bu müstesna kuruma başkanlık yapmış bundan sonra da muazzez devletimiz ve aziz milletimiz var oldukça nice başkanımız nice hizmetler edecektir.

Hiç şüphe yok ki artık kabak tadı vermiş ve ağızlara sakız yapılmış bir ‘makam aracı’ gündeminin yurtiçinde Anadolu’nun dört bir köşesinde en ücra yerlerde muhabbetle hizmet eden; Yurtdışında doğuda Moğolistan’dan batıda Haiti’ye, Kuzeyde Tataristan’dan güneyde Zimbabwe’ye kadar 146 ülkede Diyanetimizin vefakâr çalışanlarının, yolunu gözleyenlerinin, gönüllülerinin ve manevi otoritesine duydukları saygı ve gösterdikleri ihtimamla nice insan evladının kalplerini de yorduğu bilinmelidir."

"Adanmış insanların hakları topluma emanettir. Mütedeyyin işadamlarımızdan, kadirşinas hayırseverlerimizden istirhamım Mevla'nın en güzel şekliyle yaratmış olduğu güzel ağızlarında ‘çirkin, murdar bir sakız gibi’ çiğnedikleri bu gündemi boşa çıkartacak bir iyilik olarak cömert bir tavırla bir makam aracını Diyanet İşleri Başkanlarımızın kullanımına tahsis olunmak üzere ‘Türkiye Diyanet Vakfımız’ demirbaşına kazandırmaya davet ediyorum."

Tepkiler: Kurumun adı lekeleniyor

Suat Okuyan açıklamasına bazı DİB yetkilileri ile sendika yöneticilerinden tepki geldi. Diyanet görevlileri “Bu açıklama ve akabinde gelen tartışmalar bize zarar veriyor. Kurumun adını lekeliyor" eleştirisinde bulundu Sendika yöneticileri ise "Bu arkadaş niye durup dururken böyle bir açıklama yaptı? Reis’in gözüne mi girmek istiyor? Bu normal değil. Milletten para dilenmek de neyin nesi? Bu açıklama ikinci bir tartışmaya zemin hazırlayacak" eleştirisini dile getirdi.

 

Bakmadan Geçme