• Haberler
  • Memur
  • Diyarbakır Bağlar Belediyesi yöneticileriyle polis arasında 'müdahale' gerginliği

Diyarbakır Bağlar Belediyesi yöneticileriyle polis arasında 'müdahale' gerginliği

Diyarbakır'da mobbing ve haksız işten çıkarılma iddialarıyla eylem yapan 20 kişilik grup, belediye bahçesinde çadır kurdu. Belediye ve polis arasında müdahale tartışması çıktı.

Diyarbakır'da belediyeden mobbing görüp haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden yaklaşık 20 kişi, Bağlar Belediyesi bahçesinde çadır kurarak eylem yapmak istedi. Bu eylem sırasında belediye yönetimi ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Belediye ve Polis Karşı Karşıya Geldi

DEM Parti'li belediyelerden mobbing görüp haksız yere işten çıkarıldıklarını söyleyen 20 kişilik grup, Bağlar Belediyesi bahçesinde çadır kurarak eylem yapmaya karar verdi. Belediye yönetimi ise zabıta ekiplerine müdahale hazırlığı yapmalarını bildirdi. Bunun üzerine, polis ile belediye zabıtası arasında tartışma çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Yücel, çadır kurmanın hukuka aykırı olduğunu savunurken, polis müdürü bu durumun ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirtti.

Müzakerelerde Gerilim

Polis ile zabıtanın karşı karşıya gelmemesi için yapılan müzakereler sırasında Başkan Yardımcısı Yücel, basın açıklamasına karşı olmadıklarını, ancak çadıra yönelik olası müdahalelerinin hukuki olduğunu vurguladı. Polis müdürü ise bu durumu eleştirerek, "Bu da ifade özgürlüğü ama? Unsurların arındırılması derken? 20 kişiden bahsediyoruz. Siz şunu diyorsunuz; bu akşam, 19.00'a kadar dahi buradan işten atılmış bu maişet telaşı içerisindeki 20 kişinin oturmasına tahammül edemiyoruz. Aksi takdirde zabıta ile müdahale edeceğiz diyorsunuz? Öyle mi anlıyorum? Doğru mu?" dedi.

Çevik Kuvvet ve Zabıta Hazır Kıta

Yücel, çadırlı ve sandalyeli bir oturma eylemini uygun bulmadıklarını belirterek zabıtaların hazır kıta beklemesini istedi. Polis müdürü ise bu durumu eleştirerek, "Çevik kuvvet hazırlansın. Olacak şey mi bu şimdi? Bizi tahrik eden ve kışkırtan, konuyu tırmandıran olay. 'Zabıtaları hazır edin' denilmesi ne anlama geliyor? Türkiye'de kamu mensuplarının başka kamu personeline yönelik bir teşebbüs içerisinde olduğu vaki değildir" ifadelerini kullandı. Yücel ise böyle bir amaçlarının olmadığını belirtti. Polis müdürü ise, "Bu husumet niye? Zabıtanın müdahalesi, çadıra değil; devlete ve bizedir" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme