• Haberler
  • Memur
  • Dolandırıcıların kurbanı bu kez polis, hakim ve savcı

Dolandırıcıların kurbanı bu kez polis, hakim ve savcı

alatasaray Spor Kulübü üyesi ve uluslararası bir lojistik firmasının CEO'su olduğunu iddia eden Murat Ş., emniyet müdürleri, polis memurları, hakim ve savcıları dolandırarak milyonlarca lira vurgun yaptı.

Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve uluslararası bir lojistik firmasının CEO'su olduğunu ileri süren Murat Ş., çeşitli vaatlerle emniyet müdürleri, polis memurları, hakim ve savcılardan milyonlarca lira dolandırdı. Şüpheli, ucuz araç alabileceğini söyleyerek mağdurları ikna etti ve dolandırıcılık işlemlerini sürdürdü.

Sabah gazetesinin haberine göre, iddialara göre, Murat Ş., bir polis memurunun aracını satıp yenisini alacağı bilgisi üzerine planını devreye soktu. Polis memuruna, ucuz fiyatla araç alabileceğini söyledi ancak memur, ilk başta ikna olmadı. Murat Ş., bu sefer iki emniyet müdürüne araçların faturasını göstererek güven kazanmaya çalıştı ve başarılı oldu. Polis memuru toplamda 666 bin 249 TL ödedikten sonra, beş ay geçmesine rağmen aracını alamadı. Şüpheli, çeşitli bahanelerle polis memurunu oyaladı ve mağdur, araştırma yaparak dolandırıldığını fark etti.

Murat Ş.'nin aynı yöntemle Ataşehir’de görevli bir komiserden 1 milyon lira aldığı ve ayrıca emniyet müdürleri ile cumhuriyet savcısından da para topladığı öğrenildi. Mağdurlardan biri, Galatasaraylı eski futbolcu V.İ. oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan polis memurunun şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Şüphelinin İzmir’de de benzer bir dolandırıcılık yöntemi uyguladığı ve bir şirkette personel şefi olan H.A.'yı da dolandırdığı ortaya çıktı. Murat Ş., H.A.'yı önemli kişilerle görüşüyormuş gibi göstererek ve lüks araçlar kullanarak güven kazandı. H.A.’yı Ankara’ya kadar götüren şüpheli, burada bürokratlarla görüşüyormuş izlenimi yaratarak yaklaşık 1.5 milyon lirayı aldı. H.A., dolandırıldığını fark ettikten sonra şikayette bulundu ve Murat Ş. hakkında 'Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Bu Kurumlarla İlişki Olduğunu Söyleyerek Dolandırması' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Murat Ş., ilerleyen günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak. Şüphelinin dolandırdığı kişiler arasında hakim ve savcıların da bulunduğu, bu kişilerin deşifre olmamak için şikayette bulunmadıkları iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme