• Haberler
  • Memur
  • Düşük maaş veren 9 vakıf üniversitesine inceleme

Düşük maaş veren 9 vakıf üniversitesine inceleme

YÖK, bir vakıf üniversitesinde çalışan öğretim üyesinin şikayeti üzerine dokuz vakıf üniversitesinde maaş incelemesi başlattı.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bir vakıf üniversitesinde çalışan öğretim üyesinin şikayeti üzerine dokuz vakıf üniversitesinde maaş incelemesi başlattı. Şikayet, öğretim elemanlarının kamu üniversitelerindeki meslektaşlarından daha düşük maaş aldığı yönündeydi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; bir öğretim üyesinin TBMM'ye yaptığı başvuru sonrasında harekete geçen TBMM Dilekçe Komisyonu, konuyu YÖK'e iletti. YÖK, Vakıf Yükseköğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı aracılığıyla konuyla ilgili bilgi talep etti ve yapılan incelemede bazı üniversitelerin öğretim elemanlarına hukuka aykırı şekilde düşük maaş ödediği tespit edildi.

YÖK'ün yaptığı açıklamada, vakıf üniversitelerindeki öğretim elemanlarının ücretlerinin mevzuata uygun olarak ödenip ödenmediğini belirlemek amacıyla dokuz üniversitede inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, öğretim elemanlarına ödenen ücretlerin mevzuata uygun olup olmadığına dair bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Ayrıca YÖK'ün vakıf üniversitelerine, öğretim elemanlarının ücretlerinin zamanında ve mevzuata uygun olarak ödenmesi konusunda dikkatli olmaları hususunda uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

Bu gelişmelerin ardından YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki maaş politikaları ve öğretim elemanlarının ücretlerinin mevzuata uygunluğuyla ilgili süreci yakından takip edeceği belirtiliyor.

Bakmadan Geçme