• Haberler
  • Sınav
  • e-YDS 2024/11 (Farsça/İngilizce) sınav giriş belgeleri erişime açıldı

e-YDS 2024/11 (Farsça/İngilizce) sınav giriş belgeleri erişime açıldı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre adayların sınav yerlerine atanma işlemleri tamamlandı.

9 Ekim 2024 tarihinde yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2024/11 Farsça/İngilizce) için adayların sınav yerlerine atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav yerlerini gösteren Sınav Giriş Belgeleri'ne 17 Ekim 2024 saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin web adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek.

ÖSYM, 19 Ekim 2024 tarihli sınav için saat 13.30’dan sonra sınav binalarına giriş yapılmayacağını duyurdu. Adayların belirtilen saatte sınav salonlarında olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Ayrıca sınava katılacak adaylar, sınav için geçerli kimlik belgelerinin eksik olması durumunda, sınav merkezlerinde yer alan İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvurabilecek. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü 11.00-13.30 saatleri arasında bu Müdürlüklerin açık olacağını açıkladı. Adaylar, nüfus müdürlüklerine başvurarak fotoğraflı, imzalı-mühürlü veya barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” alabilecek. Bu belge ile adaylar sınavlarına girebilecek.

ÖSYM, adayların Nüfus Müdürlüğüne başvurduktan sonra, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin web adresinden sınav başvuru bilgilerine ulaşabileceklerini duyurdu. Adaylar, “Geçici Kimlik Belgesi” dışında hiçbir belgenin sınav için geçerli olmayacağını vurguladı.

Adayların, Nüfus Müdürlüğü’nden alacakları “Geçici Kimlik Belgesi” ile sınava girebilmesi için, Sınav Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanlarında olması gerektiği bildirildi.

Bakmadan Geçme