• Haberler
  • Memur
  • Ebubekir Şahin bacanağını ve kayınbiraderini RTÜK'te yönetici yapmış

Ebubekir Şahin bacanağını ve kayınbiraderini RTÜK'te yönetici yapmış

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in yakınlarının RTÜK'te görev aldığı ortaya çıktı eşinin de işe gitmeden TRT'den maaş aldığı öğrenildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi Ebubekir Şahin’in, RTÜK’te yakın akrabalarını istihdam ettiği iddiaları gündeme düştü. Birgün gazetesinin haberine göre, Şahin’in bacanağının RTÜK’te işe alındığı, kayınbiraderinin ise Daire Başkan Yardımcısı olarak atandığı öğrenildi.

Bülent Şenkardeşler, Şahin’in eşi Nalan Şahin’in kardeşi olarak bir ay önce RTÜK’te Bilgi Teknolojileri Daire Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Şenkardeşler, BirGün muhabirinin soruları üzerine daha önce Yüksek Seçim Kurulu’nda devlet memuru olarak görev yaptığını ve ardından RTÜK’e geçtiğini belirtti.

Ayrıca, Nalan Şahin’in yakın arkadaşı olduğu iddia edilen Dr. Hülya Köksal’ın da 2020 yılında RTÜK İzleme Dairesi Daire Başkan Yardımcısı kadrosuna atandığı bildirildi. Köksal’ın, önceki görev yeri olan devlet hastanesinden sonra RTÜK’teki işine gitmeden maaş aldığı öne sürüldü. Köksal, BirGün’ün sorularını yanıtsız bıraktı.

Nalan Şahin’in de uzun süredir TRT’den işe gitmeden maaş aldığı öğrenildi. TRT çalışanları, Nalan Şahin’in işe gelmediğini ancak bulunduğu bölümde devam zorunluluğu olmadığını ifade etti.

Ebubekir Şahin’in bacanağı Hasan Taşkın’ın da RTÜK’te çalıştığı ve onun da soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi. BirGün, bu skandallarla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e ulaşmak için özel kalem müdürlüğü ve basın danışmanı aracılığıyla iletişim kurmaya çalıştı. Ancak Şahin, iki hafta boyunca yurtdışında olduğu bilgisini ileterek konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu gelişmeler, RTÜK’teki istihdam politikalarının ve nepotizm iddialarının tekrar tartışılmasına yol açtı. Şahin’in yakınlarının RTÜK’teki pozisyonları, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yaratırken, kuruma olan güveni zedeleyen unsurlar arasında yer alıyor.

Bakmadan Geçme