• Haberler
  • Memur
  • Efsane valinin oğlu Yazıcıoğlu Tokat Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı

Efsane valinin oğlu Yazıcıoğlu Tokat Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı

Tokat Belediye Başkanı seçilen efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu mazbatasını alarak resmen göreve başladı.

Tokat Belediye Başkanı seçilen efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu mazbatasını alarak resmen göreve başladı.


MHP adayı olarak mevcut belediye başkanı AK Parti’li Eyüp Eroğlu ile yarışarak yüzde yaklaşık yüzde 55 oy oranı ile 31 Mart’ta ipi göğüsleyen Yazıcıoğlu görevine hızlı başladı.

Yazıcıoğlu, “Mazbatamızı alıp, devir teslim törenimizi gerçekleştirdikten sonra şehitlerimizin kabrini ziyaret ettik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” paylaşımında bulundu.
Yazıcıoğlu dün akşam da Mehmetçik ile iftara katıldı.

Yazıcıoğlu, “48. Piyade Alayı'nda vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldik. Allah birlik, beraberlik içinde Ramazan Bayramı'nı karşılamayı nasip etsin.” paylaşımında bulundu.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Türkeş’in vefatının yıl dönümü dolayısıyla babası ve Türkeş’in birlikte çekilmiş fotoğrafı ile şu paylaşımda bulundu:

“Türk siyaset ve demokrasi hayatında derin izler bırakan, vatan ve millet sevdalısı Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i vefatının 27’nci yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Efsane valinin oğlu Yazıcıoğlu Tokat Belediye Başkanlığı mazbatasını aldı

31 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Babam Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta vilayet binasında hizmet etme şansı bulduğu gibi, şimdi bana da Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verildi. Size teşekkür ediyorum" demişti.

Yazıcıoğlu, Tokat'a güzel hizmetlerde bulunacaklarını belirterek, "Tokat'a bir bahar iklimi geldi. Tokat Türkiye'ye örnek olacak. Sizleri çok seviyorum. Tokat'ta tarih yazmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tokat halkı, yeni belediye başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu büyük bir sevinçle karşıladı. Yazıcıoğlu'nun seçim zaferi, Tokat'ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tokat seçim sonuçları

 Toplam 109.810 seçmenin oy kullandığı seçimlerde, oy sayımı tamamlandı ve sonuçlar belli oldu. İşte seçim sonuçlarına göre, partilerin ve adayların aldığı oy oranları:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, %54,86 oy oranıyla toplamda 46.778 oy alarak birinci oldu. Onu takip eden mevcut belediye başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Eyüp Eroğlu, %30,18 oy oranıyla 25.732 oy alarak ikinci sırada yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Murat Yazıcı %9,36 oy oranıyla 7.980 oy alarak üçüncü sırada, Yenilik ve Reform Partisi'nden (YRP) Muhammed Baki Güzey %1,86 oy oranıyla 1.583 oy alarak dördüncü sırada yer buldu.

Bakmadan Geçme