• Haberler
  • Aktüel
  • Ehliyet yenilemede 2 liralık çile! 12 bin lira cezası var

Ehliyet yenilemede 2 liralık çile! 12 bin lira cezası var

Ehliyet yenileme sürecinde, dijital vergi dairesinin 13 TL'lik kağıt bedelini kabul etmesi, ancak 2 TL'lik vakıf bedelinin bankalar aracılığıyla yapılmasını zorunlu kılması vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Eski tip sürücü belgesi sahipleri için yenileme işlemlerinde sona yaklaşılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin, 31 Aralık 2024’e kadar yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde sürücülerin ehliyetleri geçersiz sayılacak ve trafik uygulamalarında eski tip ehliyeti kullananlar cezayla karşı karşıya kalacak. 2024 yılında bu cezanın 12 bin TL'yi bulması bekleniyor.

Ehliyet yenileme işlemleri sırasında toplamda 15 TL ödeme yapılması gerekiyor. Bu ücretin 13 TL’si dijital vergi dairesi üzerinden ödenirken, 2 TL’lik vakıf ücreti ise sadece anlaşmalı bankalar aracılığıyla tahsil edilebiliyor. Anlaşmalı bankası olmayan vatandaşlar, bu 2 TL’lik ödeme için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Banka ATM'lerinin 2 TL'yi kabul etmemesi ve sistemsel zorluklar nedeniyle birçok vatandaş, işlemlerini tamamlayamıyor. Sosyal medyada, bu bürokratik engellerle ilgili şikayetler artarken, vatandaşlar sistemin daha kullanıcı dostu hale getirilmesini talep ediyor.

Bakmadan Geçme