Ekrem İmamoğlu'na yeni dava yolda mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet liderlerinden bir rakibi seçerek seçim stratejisini şekillendirdiği, bunun için de İBB Başkanı İmamoğlu'na yeni bir davanın gündemde olduğu ileri sürüldü.

31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) birinci parti olarak çıkması, siyasi kulislerde iktidar değişikliği beklentilerini artırdı. T24 yazarı Ali D. Ulusoy, muhalefetin stratejik hatalardan kaçınması durumunda iktidarın değişebileceğini öne sürdü. Ulusoy'un iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet liderlerinden bir rakibi seçerek seçim stratejisini şekillendiriyor.

Ulusoy'un yazısında, Erdoğan'ın Özgür Özel'i rakip olarak belirleyerek Kemal Kılıçdaroğlu gibi hatalar yapmasını sağlamaya çalıştığı belirtiliyor. Muhalif çevrelerde ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın iktidar değişimine en güçlü adaylar olarak değerlendirildiği vurgulanıyor.

Özellikle Ekrem İmamoğlu'nun ve Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi durumunda siyasi dengelerin değişebileceği ifade ediliyor. Ekonomideki mevcut durumun halk üzerinde oluşturduğu etkiyi de vurgulayan Ulusoy, "yalancı bahar" döneminin kitleleri aldatamayacağını ve halkın yaşam koşullarının giderek kötüleştiğini belirtiyor.

Ulusoy'un dikkat çektiği bir diğer nokta ise Ekrem İmamoğlu hakkında yeni bir ceza davası hazırlığı olduğu yönünde. Bu durumun yargı bürokrasisinin siyasi sürece müdahale edip etmeyeceği sorusunu gündeme getirdiği ifade ediliyor. Mansur Yavaş içinse henüz böyle bir engelleme girişimi olmadığı belirtiliyor.

 

Bakmadan Geçme