Ekrem İmamoğlu'nun cezası onandı mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 5 yıl siyasi yasak cezası iddialarının ardından, basın danışmanı Murat Ongun, mahkeme süreci ve kararlarla ilgili detaylı açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle açılan davada, 5 yıl siyasi yasak cezası verileceği iddiaları gündeme geldi. İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun, iddiaların yanlış olduğunu belirterek, YSK üyelerinin davaya katılmadığını ve mahkeme hakiminin değiştirilerek yeni bir karar alındığını açıkladı. Ongun, kararın hapis cezası ve siyasi yasak ile sonuçlandığını, ancak sürenin yanlış yazıldığını ve dosyanın İstinaf Mahkemesi’ne gönderildiğini belirtti.

Murat Ongun'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

"-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 ayrı bilirkişi raporuna rağmen sanki YSK üyelerine hakaret etmiş gibi gösterildi.

-YSK üyelerinden 4’ü, İmamoğlu’nun sözlerinin “mağduru” olmadıklarını mahkemeye bildirdi. Diğer üyeler, tebligata rağmen davaya hiç katılmadı.

-Dava süreci başladı, bir süre sonra Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı Yerel Mahkeme’nin hakimi değiştirildi.

-HSK, mahkeme hakimi ile ilgili “İmamoğlu’na ceza verilmesi için tehdit edildim” iddialarını araştırmadı. Teamüllere aykırı olarak Samsun’a sürülen hakim yerine, yeni hakim atandı.

-Yeni hakim yargılamayı hızlıca bitirdi ve hapis cezası ile siyasi yasak kararı aldı. Acele alınan kararda istenen hapis cezasının süresi yanlışlıkla fazla yazıldı. Hapis cezası 2 yıl 7 ay 15 gün olarak düzeltildi. Karar, İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi.

-Dosya İstinaf Mahkemesi’nde incelenme sırası beklerken, İstinaf Mahkemesi heyeti de değiştirildi.

“Ahmak Davası’nın” gerçek özeti budur. Başka söze gerek yok."

 

Bakmadan Geçme