• Haberler
  • Memur
  • Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı '300 bin avro kira' iddiasını yalanladı

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı '300 bin avro kira' iddiasını yalanladı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı, Paris'teki İstanbul Evi için iddia edilen yüksek kira bedelinin doğru olmadığını ve tüm masrafların sponsorlar tarafından karşılandığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2036 Olimpiyat adaylığı için Paris’te açılan İstanbul Evi, 7-8 Ağustos tarihlerinde ziyaretçilere kapılarını açtı. İddiaya göre, Paris’teki İstanbul Evi için günlük 300 bin Euro kira ödendiği öne sürüldü. Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, bu iddiaları yalanladı.

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Evin haftalık kirası 249 bin Euro olup, tüm masraflar sponsorların şartsız bağışlarıyla karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır” ifadelerini kullandı. Ongun, kamuoyunun yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Paris’teki İstanbul Evi, İBB ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle açıldı. Açılışta CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanı da katılım sağladı. 

 

Bakmadan Geçme