• Haberler
  • Sınav
  • 'Eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti' iddiası yalanlandı

'Eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti' iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı, 'eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşildi' iddiasının asılsız olduğunu ve üniversite yerleştirme puan hesaplamalarının gerçeklerle uyuşmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan “Bir öğretim üyesi, YKS sınavında eksi 1.75 fizik netiyle fizik bölümüne yerleşti” iddiasının manipülasyon olduğunu açıkladı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, üniversite adaylarının eksi netle herhangi bir bölümde yerleşmelerinin veya puanlarının hesaplanmasının mümkün olmadığı vurgulandı. İddianın söz konusu adayın gerçek net puanlarıyla örtüşmediği belirtilerek, adayın AYT matematik ve fen bilimlerinden 5.50 net, TYT Türkçe ve sosyal bilimlerden 35.25 net, AYT Türk dili ve edebiyatı, tarih ve coğrafyadan 15 net olmak üzere toplamda 55.75 net yaptığı kaydedildi.

Adayın puan hesaplamasında TYT’nin yüzde 40’ı ve AYT’nin yüzde 60’ı kullanıldığı ifade edilirken, Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik programına 233,72123 sayısal puanı ile yerleştiği belirtildi. Bu veriler doğrultusunda, eksi netle fizik bölümüne yerleşmenin söz konusu olmadığı vurgulandı.

 

Bakmadan Geçme