• Haberler
  • Memur
  • 'El öpme' eleştirilerine MHP sert çıktı: Örgüt sempatizanlarının elini öpmekten ar etmeyen...

'El öpme' eleştirilerine MHP sert çıktı: Örgüt sempatizanlarının elini öpmekten ar etmeyen...

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpmesine yönelik eleştirilere sert bir yanıt verdi

Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz dolayısıyla Emniyet Özel Harekat Başkanlığını ziyaretinde objektife yansıyan "el öpme" anlarına yönelik eleştirilere partiden üst düzey cevap geldi. Ankara'nın göbeğinde torbacılara vurdurtulan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in uzun süre danışmanlık yaptığı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "el öpme" fotoğrafına yönelik eleştirelere sert çıktı.

15 Temmuz 2024'dte Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'na gelen Bahçeli'yi, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve beraberindeki heyet karşıladı.

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz, makam aracından indiği sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptü. O anlar objektifilere yansıyınca ülkücü ve milliyetçi camiadan cılız destekler yükselirken bu fotoğraf tepkileri beraberinde getirdi.

Sosyal medya kullanıcıları ve siyasetçiler, bir devlet görevlisinin bir siyasi parti liderinin elini öpemeyeceğini, böyle bir fotoğrafın kamu görevlisine ve devlet adabına yakışmadığını savundu. 

Tepkilere, MHP'den üst düzey tepki bir gün sonra yani  16 Temmuz tarihinde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi.

 Karadeniz'in MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpmesine yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren Büyükataman, Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanlığını ziyaretinin ardından gelen eleştirilerin tesadüf olmadığını vurguladı.

Büyükataman, sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu:

"Terör örgütü sempatizanlarının elini öpmekten ar etmeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, FETÖ artıklarının suflelerini meclis kürsüsünde tekrarlayarak Genel Başkanımızı ve Kahraman Özel Hareket Polislerimizi hedefe koymaya çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin; “devlet seri katil” diyenlere sahip çıkanlardan, “PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyenlere kol kanat gerenlerden, “Kimyasal Silah Kullandı” diyerek şanlı Türk askerine iftira atanlardan, Terörün örgütünün siyasi uzantılarının gönlünü hoş etmek uğruna her türlü milli menfaatin karşısında pozisyon alanlardan öğrenecek bir devlet terbiyesi yoktur! Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Özel Harekat Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından; FETÖ’cü ucubelerin, PKK’lı canilerin, fonlanan sözde gazetecilerin ve CHP’nin koro halinde saldırması elbette tesadüf değildir. Özel Hareket Polisleri, terörün ve uzantılarının korkulu rüyasıdır. Özgür Özel ve korosunun gerçek rahatsızlığı, terörle mücadeledeki kararlılığımız ve başarımızdır. Vatan evlatlarını, bu milletin göğsünü kabartan kahramanlarımızı hedefe koymak, terör örgütünün siyasi ofisiyle sinsice ittifak kuran CHP’ye “yakışan” bir tavırdır!"

Bakmadan Geçme