• Haberler
  • Emekli
  • Emekli aylığı düşük olanlar da 2025'teki düşüşten etkilenecek mi?

Emekli aylığı düşük olanlar da 2025'teki düşüşten etkilenecek mi?

2024 yılında emeklilik dilekçesi vermeyenlerin emekli aylıkları 2025 Ocak ayında düşecek. Kök aylığı 12.500 TL'nin altında olanlar da bu düşüşten etkilenip etkilenmeyecekleri sorusuna cevap arıyor.

2024 yılı ile 2025 yılı arasında emekli aylıklarında yaşanacak düşüşle ilgili sorular artmaya devam ediyor. Kök aylığı 12.500 TL’nin altında olanlar, bu düşüşten etkilenip etkilenmeyeceklerini merak ediyor.

Ahmet Kıvanç’ın Habertürk'teki analizine göre, emekli aylığı düşük olanlar da bu düşüşten etkilenecek. 2025'te dilekçe veren kişilerin aylıklarında ortalama yüzde 32'lik bir düşüş öngörülüyor. Kök aylıkları 12.500 TL'nin altında olanlar da dahil olmak üzere, tüm emekli adayları bu düşüşten etkilenecek ve kök aylıkları yeniden hesaplanacak.

 Hükümet düzenleme üzerinde çalışıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu farkı gidermek için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bir çalışma yürütüyor. Ancak, kök aylığı düşük olanların maaşlarının 12.500 TL’nin altına düşmemesi için geçici olan alt sınır uygulaması ileride değiştirilmediği takdirde, bu durum uzun vadede de sorun yaratabilir. Yasal düzenlemenin sonucunu beklemek, bu süreçte dilekçe verip vermemeye karar vermek için kritik önem taşıyor.

Bakmadan Geçme