• Haberler
  • Emekli
  • Emekli maaşı eleştirisine Erdoğan'dan yanıt: Bunların sırtında yumurta küfesi yok

Emekli maaşı eleştirisine Erdoğan'dan yanıt: Bunların sırtında yumurta küfesi yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin emekli maaşları hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi ve muhalefeti 'Bunların sırtlarında küfe yok' diyerek eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları konusunda muhalefetin yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

KKTC dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, muhalefet liderlerini hedef alarak, emekli maaşlarıyla ilgili yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi ve “Bunların sırtlarında küfe yok” şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Bu ifade, muhalefetin emekli maaşlarıyla ilgili söylemlerini küçümseyen bir yorum olarak değerlendirildi.

Erdoğan’ın açıklamaları, emekli maaşlarının artırılmasına yönelik hükümetin politikalarını savunduğu bir bağlamda yapıldı. Muhalefet, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını öne sürerek, hükümetin bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini belirtmişti. Erdoğan, bu eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ve muhalefetin önerilerinin pratikte uygulanabilirliğinin bulunmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, emekli maaşlarının artırılmasının yanı sıra, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamanın önemine vurgu yaptı. Hükümetin emeklilere yönelik destek ve iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini belirten Erdoğan, bu süreçte muhalefetin yapıcı eleştirilerde bulunmasını ve somut öneriler sunmasını beklediklerini söyledi.

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi ve emeklilik sistemiyle ilgili soru üzerine Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Bizler toplumumuzun her kesimi gibi emeklilerimizin de daima yanındayız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösteriyor, elimizden gelenin daha fazlasını imkanlar nispetinde yapıyoruz. Eldeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Engelleri aşmayı kendimize şiar edinmiş bir iktidar olarak sürekli tüm vatandaşlarımızın refahını artırmak için sürekli yeni yol haritaları oluşturuyoruz. Ekonomik istikrardan taviz vermeden, popülizm tuzaklarına düşmeden en rasyonel adımı nasıl atarız anlayışı içinde hareket ediyoruz.

Aslında Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz. Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret."

 

Bakmadan Geçme