• Haberler
  • Emekli
  • 'Emekli şikayetçiyse bıçak kemiğe dayanmıştır! Kerim devlet bıçağı kemikte bırakmaz'

'Emekli şikayetçiyse bıçak kemiğe dayanmıştır! Kerim devlet bıçağı kemikte bırakmaz'

Gazeteci yazar Abdulkadir Selvi: 'Bu seçimlerde emeklilerimiz açısından bir hassasiyet oluştu. Eğer emekliler bugün şikâyet ediyorsa bilin ki bıçak kemiğe dayanmış demektir. Kerim devlet bıçağı kemikte bırakmaz...'

  • 200

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugün emeklilerin sorunlarını geniş bir şekilde ele aldı. Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi niyetli çabalarına rağmen emeklilerin sıkıntıda olduğunu dile getirdi.

Selvi, "Bu seçimlerde emeklilerimiz açısından bir hassasiyet oluştu. Eğer emekliler bugün şikâyet ediyorsa bilin ki bıçak kemiğe dayanmış demektir. Kerim devlet bıçağı kemikte bırakmaz..." ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin  emeklilerin meselelerini şöyle gündeme taşıdı:

EMEKLİLERE PROMOSYON ARTIŞI

Bu seçimlere emekliler damgasını vurdu. Emeklilerin feryadını anlıyorum ve onlara katılıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iyi niyetli tüm çabalarına rağmen, emekliler sıkıntıda.

10 bin lira ile 12 bin lira ile geçirmek mümkün değil. Bizim emeklilerimiz insaflıdır. Onlar Türkiye’nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları iyi bildiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hep sahip çıktılar. Erdoğan’ın her mücadelesinde yanında yer aldılar. Güçlü bir şekilde destek verdiler. Siyasi istikrarın sağlanmasının harcı oldular. Şimdi feryat ediyorlarsa bilin ki bıçak kemiğe dayanmış durumdadır.

EMEKLİ SIKINTIDA

Yüksek enflasyon, asrın felaketi olan deprem ve EYT’lilerle ilgili düzenlemenin devlete getirdiği yükün farkındayım. Ama bir de gerçek var. Emekliler bu yükü taşıyamıyor. Emekliler geçinemiyor.

KÖKLÜ ÇÖZÜM

Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun farkında olduğunu biliyorum. Zaten sıkıntı farkına varılmayacak durumda değil. Seçimlerden sonra emeklilerle ilgili sorunu temelden çözecek bir çalışma yapılacağı söyleniyor. 2008 yılında getirilen sistem nedeniyle emeklilerin geliri her yıl geriledi. Seyyanen yapılan artışlara rağmen emekliler hak ettikleri gelire kavuşamadılar. Köklü çözüm için hesaplama yönteminin değiştirilmesi gerekiyor.

BANKA PROMOSYONU

Ama emeklilerin acilen bir gelir artışına ihtiyacı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri mitinginde kamu bankalarının emeklilere ödediği promosyon miktarının 8 ila 12 bin lira arasında artacağı müjdesini verdi. Emekliler, nisan ayında bu artışları hesaplarında görecekler. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Çünkü onlar bu ülkenin çimentosu ve istikrarın teminatıdır. Dilerim özel bankalar bu konuda bir yarışa girerler.

KERİM DEVLET

Bu seçimlerde emeklilerimiz açısından bir hassasiyet oluştu. Eğer emekliler bugün şikâyet ediyorsa bilin ki bıçak kemiğe dayanmış demektir.

Kerim devlet bıçağı kemikte bırakmaz...

Bakmadan Geçme