• Haberler
  • Emekli
  • Emeklilere ne tür indirimler var? Emekli indirimi nerelerde geçerli?

Emeklilere ne tür indirimler var? Emekli indirimi nerelerde geçerli?

Emeklilere yönelik yeni kararla, kamu kurumlarında ve PTT Kargo'da indirim fırsatı başladı. Sosyal tesislerde yüzde 15, PTT Kargo'da ise yüzde 20 indirim emekli vatandaşları bekliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, emekli vatandaşlara çeşitli kamusal alanlarda indirimler sağlanacak. Yeni kararla birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yüzde 15 indirim uygulanacak. Ayrıca, PTT Kargo tarafından da emeklilere özel olarak yüzde 20 indirim sağlanacak.

İndirimler 21 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek. Emekli vatandaşlar, indirimlerden faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını PTT şubelerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bununla birlikte, TCDD tarafından da emeklilere yönelik ana hat trenlerinde yıl boyunca yüzde 10 indirim uygulanacağı açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında da emeklilere Temmuz ayında bir aylığına ücretsiz konaklama imkanı sunulacak.

 

Bakmadan Geçme