Emekliye enflasyona göre zam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına 2025 yılında enflasyon gelişmelerine göre zam yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına enflasyon gelişmelerine göre zam yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik enflasyon karşıtı önlemleri açıklayarak, 2025 yılı ocak ve temmuz dönemlerinde maaş artışlarının yapılacağını belirtti. Yılmaz, 2024 yılında enflasyonun yüzde 41.5 seviyelerinde olmasının beklendiğini ifade ederek, bu yıl emekli maaşlarına enflasyon oranının iki katı oranında zam yapıldığını söyledi. Ayrıca, bayram ikramiyelerinin artırıldığını ve emeklilere yönelik sosyal imkanların genişletilmesinin süreceğini vurguladı.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın (OVP) enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek ve fiyat istikrarı sağlamak amacını taşıdığını belirtti. OVP'de büyüme ve enflasyon tahminleri arasındaki çelişkilere yanıt veren Yılmaz, enflasyonu düşürürken büyümeden bazı fedakarlıkların yapılabileceğini ancak uzun vadede büyüme ve enflasyon arasında temel bir çelişki görmediğini söyledi.

Faiz oranlarının ne zaman düşeceğine dair de bilgi veren Yılmaz, orta vadede hem enflasyonu hem de faizleri düşürmeyi amaçladıklarını, 2013 yılında bu hedeflere ulaşıldığını hatırlattı. Türkiye'nin tecrübeli liderliğinin tekrar bu başarıyı yakalayabileceğine inandığını ifade etti. TCMB'nin, enflasyonun ana eğilimleri ve beklentilere göre karar alacağını belirtti.

Yılmaz, yüksek gelirli kesimlere sübvansiyon vermeden, dar ve orta gelirli kesimlere odaklanmanın genel politikaları olacağını söyledi. Ayrıca, erken seçim söylemlerinin halkın gerçek gündeminden uzaklaştığını ve bu dönemin siyasi polemiklerle gölgelenmemesi gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır'daki 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmayla ilgili olarak Yılmaz, faillerin ortaya çıkarılacağını ve gerekli adımların atılacağını belirtti. Tarımı stratejik bir sektör olarak gördüklerini ve tarım desteklerine güçlü şekilde devam edeceklerini açıkladı.

Bakmadan Geçme