• Haberler
  • Memur
  • Emniyet Genel Müdürlüğüne Mahmut Demirtaş atandı

Emniyet Genel Müdürlüğüne Mahmut Demirtaş atandı

Yayımlanan kararname ile Bursa Valisi ile Emniyet Genel Müdürü yer değiştirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Emniyet Genel Müdürü oldu.

Bursa Valisi ile Emniyet Genel Müdürü yer değiştirdi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız da Bursa Valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğüne Mahmut Demirtaş atandı

Mahmut Demirtaş kimdir?

Mahmut Demirtaş, 1965 yılında Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Çiçekdağı'nda, orta ve lise öğrenimini Yozgat'ın Yerköy ilçesinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 Aralık ayında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı ve adaylık süresi boyunca Yozgat-Çayıralan, Kayseri-Felahiye, Ankara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1992 yılında İngiltere’de 8 ay süren bir inceleme ve araştırma dönemi geçirdi.

Demirtaş, Aksaray-Güzelyurt ve Malatya-Pütürge ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulunduktan sonra Van ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcılığı yaptı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak görev aldı ve Adıyaman, Adana ve Mardin illerinde Vali olarak görev yaptı. 09.08.2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Bursa Valisi olarak atandı. 16 Ağustos 2024 tarihinde Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Vali Mahmut Demirtaş, İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme