• Haberler
  • İşçi
  • En çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler belli oldu

En çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler belli oldu

Güvenlik görevlisi ve depo elemanı, Türkiye'de en fazla aranan ve kolay iş bulunan meslekler arasında öne çıkıyor.

Eleman.net tarafından 2024'ün ilk yedi ayına ilişkin açıklanan istihdam verilerine göre, Türkiye’de en çok aranan ve kolay iş bulunan meslekler belirlendi. Güvenlik görevlisi, yüzde 7,01 ile işverenlerin en çok aradığı meslek olarak öne çıkarken, temizlik görevlisi ve depo elemanı da listenin üst sıralarında yer aldı.

Verilere göre, iş başvurularında da güvenlik görevlisi ve depo elemanı en çok talep gören meslekler oldu. 2024 yılının ilk yarısında gıda sektörü en fazla işe alım yapan sektör olurken, imalat sanayi en fazla çalışan arayan sektör olarak dikkat çekti. İstanbul, 93 bin 638 ilanla en çok iş ilanı yayınlanan şehir olurken, Bayburt en az iş ilanı verilen şehir oldu.

Güvenlik İhtiyacı Artıyor

 

Eleman.net CEO’su Levent Dicle, "Büyük şehirlerde artan nüfus yoğunluğu, güvenlik ihtiyacını artırıyor. Bu durum, güvenlik görevlisi mesleğine olan talebi de artırıyor" dedi. Ayrıca, turizm sektöründe yaşanan büyüme, bu alandaki iş fırsatlarının artmasına neden oldu.

Sektörler Arası İstihdam Dağılımı

Gıda sektörü, 2024 yılında en fazla işe alım yapan sektör olurken, mağazacılık/perakendecilik, lojistik ve güvenlik sektörleri de istihdamda önemli paya sahip oldu. Yılın ilk yarısında Eleman.net üzerinden toplam 309 bin kişi istihdam edildi.

İŞKUR verilerine göre, 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde ülke genelinde 1 milyon 570 bin 273 kişilik açık iş pozisyonu bulunuyor. İstanbul’da ise bu dönemde 204 bin 306 kişi iş sahibi oldu.

Bu veriler, Türkiye’de hangi mesleklerin daha fazla talep gördüğünü ve hangi sektörlerin istihdam açısından öne çıktığını gösteriyor.

Bakmadan Geçme