• Haberler
  • Memur
  • En yüksek devlet memurunun ek tazminat tutarı ne kadar oldu?

En yüksek devlet memurunun ek tazminat tutarı ne kadar oldu?

En yüksek devlet memuru olarak tanımlanan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına 375 sayılı KHK'nin ek 38 inci maddesi gereğince ek tazminat getirilmiştir.

Buna göre Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına 16.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek tazminat ödenmektedir. Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapılmamaktadır. 

Bu tazminat, ilgili mevzuatı uyarınca en yüksek Devlet memurunun mali ve sosyal hakları esas alınmak suretiyle tespit edilen aylık, ikramiye, her türlü mali ve sosyal hak ile başka bir ödeme veya ücret tavanının hesaplanmasında ya da her ne ad altında olursa olsun ödenmekte olan aylık, zam, tazminat, ücret ve benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz. Diğer kanunların bu fıkraya aykırı hükümleri uygulanmaz.

İdari İşler Başkanı ek tazminat tutarı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına yapılan ek tazminat tutarı 16.000* 0,760871 = 12.173,93 TL olup bu tutardan 92,40 TL tutarındaki damga vergisi düşüldükten sonra net 12.081,52 TL olarak ödenecektir.

Bakmadan Geçme