• Haberler
  • Memur
  • Enflasyon hesabıyla ilgili Cumhurbaşkanı, TÜİK Başkanı ve yardımcıları hakkında suç duyurusu

Enflasyon hesabıyla ilgili Cumhurbaşkanı, TÜİK Başkanı ve yardımcıları hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), TÜİK'in enflasyon hesaplamalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TÜİK yöneticileri hakkında fiyatları etkileme, görevi kötüye kullanma ve kamu görevlisinin suçu bildirmemesi suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon hesaplamalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ve TÜİK başkan yardımcıları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. HKP avukatı Ayça Okur, Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, "Ülkemizi ekonomik yıkıma uğratanların peşlerini bırakmayacağız" dedi.

HKP'nin suç duyurusunda, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin güvenilirlik, tutarlılık, tarafsızlık, istatistiki gizlilik, güncellik ve şeffaflık ilkelerine uygun olarak hazırlanmadığı iddia edildi. Ayça Okur, "TÜİK’in enflasyon rakamları, sarayın giderlerine yansımıyor. AKP’giller’in isteği doğrultusunda rakamlar çarpıtılarak halkımız zarara uğratılıyor" şeklinde konuştu.

HKP avukatları, suç duyurusunda bulundukları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TÜİK yöneticileri hakkında, "fiyatları etkileme", "görevi kötüye kullanma" ve "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçlarından soruşturma açılmasını talep etti. Okur, "Bu zorbalığı yaratanların peşini bırakmayacağız" ifadeleriyle suç duyurusunun gerekçelerini vurguladı.

Bakmadan Geçme