• Haberler
  • Emekli
  • Erdoğan açıkladı: Emekli promosyonu 8 ila 12 bin lira arasında olacak

Erdoğan açıkladı: Emekli promosyonu 8 ila 12 bin lira arasında olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Mitingte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için kullandığı "Son seçimim" açıklamasının ardından destek pankartı açıldı.

Erdoğan, Kilis mitinginde, bankalarca emeklilere promosyon ödenen promosyonlara açıklama yaptı. Kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği promosyonun 8 ila 12 bin TL arasında olacağının altını çizen Erdoğan, "Diğer bankaların da katılacağına inanıyorum." dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum.
Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini artırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Açık konuşmak gerekirse ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini mevcut maaşları bile geçmişte olduğu gibi ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz."

Hangi banka ne kadar promosyon verecek?

Kamu bankaları emekli promosyon tutarlarını yüzde 166'nın üzerinde artırdı. Yeni Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, yeni promosyon tutarlarını açıkladı. Bu düzenleme özel bankalardaki rekabeti artırarak promosyon miktarlarını daha da yükseltebilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart'ta emeklilerin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" dedi.

Emekli promosyon tutarları şu şekilde:

- 3.500 TL'ye kadar olan emeklilere 3.000 TL
- 3.500 TL ile 7.500 TL arası olanlara 3.500 TL
- 7.500 TL ile 10.000 TL arası olanlara 4.500 TL
- 10.000 TL ve üzeri olanlara 5.000 TL

Kamu bankalarının emekli promosyonlarında yüzde 166'ya varan artış yaşandı. En düşük promosyon tutarı 8.000 TL olarak belirlendi. Bu bankalar, emekli maaşına göre 8.000 ila 12.000 TL arasında promosyon ödemesi yapacaklar. Özel bankalar da kendi promosyon kampanyalarını düzenleyerek rakamları yukarı çekebiliyor. Her bankanın belirlediği promosyon tutarları ve şartlar farklılık göstermektedir. Emekliler, 3 yıl boyunca maaşlarını aldıkları bankadan promosyon alabilirler. Ayrıca, emekli olanlar da maaşlarını aldıkları banka ile sözleşme yaparak promosyon alabilirler. Başvuru işlemleri için belirli bir şart yoktur ve promosyon almak için bankaların belirlediği süreçleri takip etmek yeterlidir.

Özel bankalar da emekli promosyonlarını düzenli olarak güncelliyor. Promosyon tutarları ve avantajlar bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Örneğin, İş Bankası emekli maaşı 3.500 TL'ye kadar olanlara 4.500 TL promosyon sunarken, Denizbank aynı tutara 3.000 TL promosyon sunmaktadır. VakıfBank da 3.500 TL'ye kadar olanlara 3.000 TL promosyon veriyor.

 

Bakmadan Geçme