• Haberler
  • Aktüel
  • Erdoğan'dan 9. yılında 'Gezi' tepkisi: Bunlar çürük, bunlar sürtük!

Erdoğan'dan 9. yılında 'Gezi' tepkisi: Bunlar çürük, bunlar sürtük!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemcilerini hedef alarak 'Bezmialem Valide Sultan Camisi'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir ne değildir, böyle bir şey yok' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, üzerinden 9 yıl geçen Gezi Olaylarına ilişkin konuşulacak ifadeler kullandı.
 
Erdoğan Gezi eylemcilerini hedef alarak “Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir ne değildir, böyle bir şey yok” dedi.

Erdoğan’ın bugün Türkiye gündeminin ve Twitter başta olmak üzere sosyal medyanın gündemine oturan konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir Vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün Mayıs sonu haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda Türkiye'nin hükümetini, milli projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün; Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük. Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir, böyle bir şey yok. Kamu binalarının, polis araçlarının, ambulansların, iş yerlerinin, sivil araçların, belediye otobüslerinin, sokakların, parkların, yakılıp, yıkıldığı Gezi Olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biz zaten biliyoruz da tarih de yazacaktır.”
Sözlerinin devamında ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Erdoğan, “Bay Kemal orada mıydı, oradaydı. Niye? Çünkü başı çeken oydu. Bunlardan millete, vatana hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber. Çünkü kendileri de terör sevici. Siz bakmayın birilerinin Gezi Olaylarının arkasındaki karanlık tiplere 'demokrasi kahramanı' muamelesi yaptığına. Bunların hepsi de yaptıkları ihanetin bilincinde olan beşinci kol elemanlarıydı" ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme